Οι ομάδες της Formula 1 θέλουν να αναβληθούν οι αλλαγές των κανονισμών του 2021

Σχετικά άρθρα

Από την πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεαστεί όλος ο πλανήτης με τις ομάδες της Formula 1 να ζητούν την αναβολή των αλλαγών των κανονισμών του 2021 κατά έναν χρόνο.

Οι υπεύθυνοι των ομάδων είχαν τις προηγούμενες ημέρες τηλεφωνική συνδιάσκεψη και όλες συμφώνησαν, παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς της Ferrari, να αναβληθούν κατά έναν χρόνο οι αλλαγές, έτσι ώστε και το 2021 να ισχύουν οι φετινοί κανονισμοί.

Επίσης οι ομάδες συμφώνησαν να παγώσει η εξέλιξη του πλαισίου, των κιβωτίων ταχυτήτων και των αναρτήσεων έως τα τέλη του 2021. Έτσι οι ομάδες θα μπορούν να βελτιώσουν μόνο την αεροδυναμική των μονοθεσίων τους.

Οι ομάδες είναι επιφυλακτικές λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει για την φετινή σεζόν και αν τελικά αυτή διεξαχθεί. Έτσι δεν θέλουν να δαπανήσουν χρήματα για την ανάπτυξη ενός νέου μονοθεσίου, ειδικά αν δεν λάβουν φέτος τα χρήματα που λάμβαναν κανονικά αν γινόταν οι αγώνες.

Παράλληλα υπάρχει πάντα και η ανησυχία για μια οικονομική ύφεση που οι κατασκευαστές αυτοκινήτων και άλλοι χορηγοί θα μπορούσαν να απομακρύνουν την χρηματοδότηση τους από τις ομάδες.

Οι ομάδες θα έχουν τηλεδιάσκεψη σήμερα με τον Chase Carey, τον Ross Brawn και τον Jean Todt προκειμένου να συζητήσουν την πρότασή τους.

Διάβασε επίσης

F1: Ανακοινώθηκαν οι κανονισμοί για το 2021, έτσι θα είναι τα μονοθέσια

ΠηγήAmus.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Ο Piastri ανανέωσε με τη McLaren μέχρι το 2026

Η McLaren μόλις ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου της με τον Oscar Piastri, κάτι που σημαίνει ότι θα κρατήσει τον Αυστραλό στην ομάδα τουλάχιστον...