Η Ford είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει το νέο Ford Bronco και το μικρότερο Bronco Sport μέσα στον τρέχοντα μήνα, αλλά ο νέος κορωνοϊός της άλλαξε τα σχέδια. Η πανδημία του Covid-19 ανέβαλλε την έκθεση της Νέας Υόρκης, όπου το αυτοκίνητο θα έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του, και έτσι η εταιρία αναγκάστηκε και αυτή με την σειρά της να αναβάλει την παρουσίαση του νέου της μοντέλου.

Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι σταματούν να διαρρέουν πληροφορίες για τα νέα μοντέλα. Έτσι, σήμερα μαθαίνουμε μερικές τεχνικές πληροφορίες για το Bronco Sport, καθώς το μοντέλο προστέθηκε στο σύστημα των παραγγελιών της Ford, άσχετα αν ακόμα δεν έχουν ανοίξει οι παραγγελίες για το κοινό.

Το νέο Bronco Sport βασίζεται στην πλατφόρμα του Kuga, αλλά το μεταξόνιο του αγγίζει τα 2.670 χλστ., όντας 41 χλστ. μικρότερο από το Kuga. Κάτω από το καπό θα υπάρχει ένας 1.500άρης και ένας 2,0-λιτρος EcoBoost βενζινοκινητήρας. Ο πρώτος είναι τρικύλινδρος, απόδοσης 180 ίππων και 240 Nm ροπής, ενώ ο δεύτερος είναι τετρακύλινδρος, απόδοσης 250 ίππων και 372 Nm ροπής. Αυτός θα συνδυάζεται αποκλειστικά με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με το νέο Bronco Sport να προσφέρεται αποκλειστικά με σύστημα τετρακίνησης.

Συνεχίζοντας, θα μπορείς να επιλέξεις μεταξύ 10 διαφορετικών εξωτερικών χρωμάτων, ενώ θα υπάρχει και επιλογή για διχρωμία, με την οροφή να βάφεται μαύρη ή γκρι. Από πλευράς εκδόσεων, στην Αμερική θα υπάρχουν πέντε διαφορετικές: η βασική και η First Edition, καθώς και η Badlands, η Big Bend, και η Outer Banks.

Το αυτοκίνητο θα πατάει σε 17άρες ζάντες με all-terrain ελαστικά 225/65 ή 235/65, ανάλογα την έκδοση. Ακόμα, θα υπάρχουν τουλάχιστον τρεις διαφορετικές επιλογές για τις εσωτερικές επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένου της δερμάτινης.