Ακόμη δύο αυτοκινητοβιομηχανίες ρίχνονται στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό και ανακοίνωσαν πως κατασκευάσουν ιατρικό εξοπλισμό. Συγκεκριμένα η Seat ξεκίνησε να κατασκευάζει στο κεντρικό της εργοστάσιο, στο Μαρτορέλ της Ισπανίας, τους Protofy.XYZ μηχανικούς αναπνευστήρες που χρησιμοποιούν τους άξονες των κιβωτίων ταχυτήτων της αλλά και τα μοτέρ που χρησιμοποιεί η εταιρία στη κατασκευή των υαλοκαθαριστήρων των αυτοκινήτων της. Επίσης η Seat τυπώνει μέσω 3D εκτυπωτών τα γρανάζια που απαιτούνται για την κατασκευή των αναπνευστήρων.

Κάθε αναπνευστήρας διαθέτει περισσότερα από 80 ηλεκτρονικά και μηχανικά εξαρτήματα και υπόκειται σε λεπτομερή ποιοτικό έλεγχο, με την Seat να αποστειρώνει με υπεριώδη ακτινοβολία κάθε αναπνευστήρα που κατασκευάζει. Η συσκευή έλαβε έγκριση από τον Ισπανικό Οργανισμό Φαρμάκων για κλινική έρευνα ενώ o ημερήσιος όγκος παραγωγής θα προσαρμόζεται συνεχώς σε συνεργασία με τις αρχές και σύμφωνα με τη ζήτηση. Η εταιρεία θα εργαστεί για να φτάσει σε όγκο παραγωγής 300 αναπνευστήρων την ημέρα, χρησιμοποιώντας τη γραμμή παραγωγής του Leon.

Στη Γαλλία οι Air Liquide, Groupe PSA, Schneider Electric και Valeo ανακοίνωσαν πως θα κατασκευάσουν 10.000 απλούς αναπνευστήρες μέσα στις επόμενες 50 ημέρες, ως απάντηση στο αίτημα της γαλλικής κυβέρνησης. Η παραγωγή τους θα ξεκινήσει από τις αρχές Απριλίου και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Μάη.