Η Volkswagen είναι πιθανό να βγάλει στην αγορά την GTE έκδοση του T-Roc. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο Kai Philipp, επικεφαλής των ηλεκτροκινητήρων της VW, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε πως η MQB πλατφόρμα, πάνω στην οποία κατασκευάζεται το T-Roc, επιτρέπει στην Volkswagen να δημιουργήσει την plug-in υβριδική έκδοση του μοντέλου.

Αν η εταιρία δώσει το πράσινο φως να περάσει στη παραγωγή το T-Roc GTE, τότε αυτό θα τοποθετηθεί κάτω από το T-Roc R των 300 ίππων, μιας και θα φορά το ίδιο σύνολο που συναντάμε στο νέο Golf GTE. Αυτό συνδυάζει έναν 1.400άρη TSI κινητήρα (EA211 TSI), απόδοσης 150 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 85 kW (115 ίππων).

Συνολικά, η απόδοση του ανέρχεται σε 245 άλογα και 400 Nm και συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Ακόμα, υπάρχει μια μπαταρία 13 kWh, που προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 60 χλμ στον κύκλο του WLTP, και με ταχύτητες έως 130 χλμ/ώρα μπορεί να κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Η μπαταρία χρειάζεται 3,5 ώρες για να φορτίσει από οικιακή πρίζα.