Η παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων θα μειωθεί κατά 20% το 2020

Σχετικά άρθρα

Με την πανδημία του κορωνοϊού να έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο σχεδόν όλων των εργοστασίων παραγωγής αυτοκινήτων του κόσμου, οι αναλυτές της LMC Automotive εκτιμούν πως φέτος θα κατασκευαστούν 20% λιγότερα αυτοκίνητα σε σχέση με το 2019.

Πέρυσι κατασκευάστηκαν κάτι περισσότερο από 90 εκατ. νέα αυτοκίνητα, αλλά φέτος το νούμερο αυτό αναμένεται να μειωθεί σε περίπου 71 εκατ. αυτοκίνητα.

Διάβασε επίσης

Γερμανία: 100.000 θέσεις εργασίας στις αυτοκινητοβιομηχανίες ίσως χαθούν εξαιτίας του κορωνοϊού

Αναλυτές της αγοράς θεωρούν πως με την αγορά να βρίσκεται πλέον σε οικονομική ύφεση, η ταχεία ανάκαμψη από αυτή δεν είναι πλέον ρεαλιστική, με την ανάκαμψη να μπορούσε να συμβεί μέχρι το τέλος του έτους, εάν οι κυβερνήσεις των κρατών αντιδράσουν γρήγορα.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...