Την προηγούμενη εβδομάδα η Volkswagen έκανε γνωστό πως από αυτή την εβδομάδα θα ξαναρχίσει την παραγωγή αυτοκινήτων στο εργοστάσιο της στη πόλη Τσβικάου της Γερμανία.

Έτσι από αύριο, Πέμπτη 23 Απριλίου, θα επανεκκινήσει την γραμμή παραγωγής του ID.3, του οποίου οι παραδόσεις, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής εταιρίας, θα ξεκινήσουν από το καλοκαίρι.

Αρχικά θα κατασκευάζουμε 50 ID.3 καθημερινά, με την παραγωγή να αυξάνεται σταδιακά στα προ πανδημίας επίπεδα, περίπου 150 αυτοκίνητα ημερησίως.

Στόχος μας είναι μέσα στο καλοκαίρι να παραδώσουμε ταυτόχρονα τα 30.000 ID.3 First Edition που έχουν ήδη παραγγελθεί από τους πελάτες μας. Τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται και εξοπλίζονται με την τρέχουσα έκδοση του λογισμικού που υπάρχει διαθέσιμη.

Πριν την παράδοσή στους πελάτες, το λογισμικό θα αναβαθμιστεί στη τελευταία έκδοση και μετά την κυκλοφορία του μοντέλου στην αγορά θα προστίθενται συνεχώς ψηφιακές λειτουργίες μέσω over-the-air αναβαθμίσεων.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστές ποιες θα είναι οι λειτουργίες αυτές που δεν θα υποστηρίζονται αρχικά. Στο ίδιο εργοστάσιο η Volkswagen θα κατασκευάζει τα ID.4, Audi Q4 e-tron και Seat el-Born.

Από τις 27 Απριλίου θα ξεκινήσει εκ νέου η παραγωγή και του e-Golf στο εργοστάσιο της εταιρίας στη Δρέσδη.