Η Ford στέλνει επιστολές αποζημίωσης στους 2 εκατ. ιδιοκτήτες Focus και Fiesta με τα προβληματικά αυτόματα κιβώτια της

Σχετικά άρθρα

Μετά από χρόνια δικαστικής διαμάχης η Ford έχει ξεκινήσει να στέλνει επιστολές αποζημίωσης στους 2 εκατ. ιδιοκτήτες Focus και Fiesta με τα προβληματικά αυτόματα κιβώτια της στις ΗΠΑ, προκειμένου αυτοί να διεκδικήσουν την αποζημίωση που τους αναλογεί.

Πρόκειται για περίπου 2 εκατομμύρια νυν και πρώην ιδιοκτήτες των 2011-2016 Ford Fiesta και 2012-2016 Ford Focus στις ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν μηνύσει την Μπλε Οβάλ εταιρία λόγω των ελαττωματικών DPS6 Powershift αυτόματων κιβωτίων το μοντέλων τους. Οι ιδιοκτήτες έχουν περιθώριο είτε έξι ετών από την ημερομηνία αγοράς του αυτοκινήτου ή αν εάν έχει περάσει το συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο, έξι μήνες από τις 6 Απριλίου και έπειτα, προκειμένου να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα (τα τιμολόγια επισκευής και το συμβόλαιο αγοράς του αυτοκινήτου), ώστε να πάρουν την αποζημίωση που τους αναλογεί, αρκεί βέβαια να παραιτηθούν της όποιας αγωγής έχουν κάνει κατά της Ford, αφού η υπόθεσή τους θα λυθεί εξωδικαστικά.

Σύμφωνα με τον διακανονισμό, ανάλογα με τον αριθμό των προσπαθειών που έκανε ο κάθε ιδιοκτήτης προκειμένου να επιδιορθώσει το πρόβλημα, θα πάρει αποζημίωση έως 22.000 δολαρίων, με το ανώτατο ποσό να δίνεται σε εκείνους που πήγαν 3 με 4 φορές τα αυτοκίνητά τους στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, μιας και η Ford θα τους αγοράσει πίσω το αυτοκίνητο. Οι ιδιοκτήτες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε η Ford να τους επαναγοράσει το αυτοκίνητο, θα πάρουν χρηματική αποζημίωση από 20 έως 2.350 δολάρια.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων παραπονιούνταν πως αντιμετώπιζαν προβλήματα κατά την αλλαγή των ταχυτήτων, προβλήματα αξιοπιστίας με αρκετά κιβώτια να σπάνε, προβλήματα επιτάχυνσης, ακούσια επιλογής “νεκράς” όπως και πρόωρη φθορά, που είχαν ως αποτέλεσμα να πληρώσουν σε δαπανηρές επισκευές, αφού η Ford δεν αναγνώρισε πως τα προβλήματα προκλήθηκαν λόγω κατασκευαστικών προβλημάτων, παρά το γεγονός πως η Ford γνώριζε για τα προβλήματα των κιβωτίων, προτού τα περάσει στη παραγωγή.

Σύμφωνα με έγγραφα που έχει καταθέσει η Ford στο δικαστήριο, από τον Οκτώβριο του 2017 έως και τα τέλη του 2019 έχει δαπανήσει σχεδόν 48 εκατ. δολάρια προκειμένου να επαναγοράσει 2.666 αυτοκίνητα. Τον Αύγουστο του 2019 η Μπλε Οβάλ εταιρία έκανε γνωστό πως επεκτείνει την εγγύηση των επηρεαζόμενων μοντέλων της.

Όπως φαίνεται τα προβληματικά αυτόματα κιβώτια της Ford θα της κοστίσουν πολύ περισσότερα από τα 3 δισ. δολάρια που είχε προβλέψει το 2016 πως θα της στοιχίσουν οι συνολικές δαπάνες που σχετίζονται με την ποιότητα τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...