Άρση δακτυλίου τον Μάιο, ελεύθερο πάρκινγκ, οδηγός και έως 2 επιβάτες ανά αυτοκίνητο

Σχετικά άρθρα

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων για την σταδιακή έξοδο από την καραντίνα, που θα τεθούν σε ισχύ από τις 4 Μαΐου, συστήνει την χρήση των ΙΧ αυτοκινήτων αντί για τα ΜΜΜ, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Έτσι ανακοινώθηκε πως δεν θα ισχύει το μέτρο του δακτυλίου για τον Μάιο, προκειμένου ο καθένας να μπορεί να κυκλοφορεί στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, πλέον σε κάθε αυτοκίνητο επιτρέπονται να βρίσκονται εκτός του οδηγού, δύο ακόμη επιβάτες. Για επιβατικά οχήματα μέχρι 5 θέσεις, δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ) ή ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.), επιτρέπεται η μεταφορά ενός επιβάτη (εκτός του οδηγού). Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται και η μεταφορά δεύτερου επιβάτη, εφόσον η μεταφορά εκτελείται για ιατρικούς λόγους (μεταφορά σε νοσοκομείο, ιατρικό κέντρο ή άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα).

Για επιβατικά οχήματα 6 ή 7 θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά δύο επιβατών (εκτός του οδηγού). Για επιβατικά οχήματα 8 ή 9 θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά τριών επιβατών (εκτός του οδηγού). Στις ανωτέρω περιπτώσεις επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η υπέρβαση των ορίων επιβατών, μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν γονέας με τα ανήλικα τέκνα του.

Επίσης, για όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία και τρόλεϊ Ο.ΣΥ., λεωφορεία Ο.Α.Σ.Θ., λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών και τουριστικά λεωφορεία) ή λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, συμπεριλαμβανομένης και της δημοτικής συγκοινωνίας, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% των προβλεπόμενων θέσεων του οχήματος.

Στα μητροπολιτικά κέντρα, με στόχο την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ κατά το πρώτο κρίσιμο δίμηνο (Μαΐου – Ιουνίου), η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα υπάρχει ελεύθερο πάρκινγκ.

Με την χρήση μάσκας να είναι πλέον υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους από εργαζόμενους και πελάτες, αλλά και στα ΜΜΜ, η κυβέρνηση προτείνει η χρήση των ΜΜΜ κατά τις ώρες αιχμής (7-10 πμ και 2-5 μμ) να γίνεται μόνο από εργαζόμενους για την προσέλευση και την αποχώρηση από την εργασία τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στην Ελλάδα το Xiaomi SU7 μέχρι το 2027

Το Xiaomi SU7 θα έρθει στην Ελλάδα μέχρι το 2027. Αυτό ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος του Ομίλου Quest, Ευτυχία Κουτσουρέλη στο περιθώριο του 9ου Οικονομικού...

Λουκέτο για 2 χρόνια στα πρατήρια με νοθευμένα καύσιμα

Σε εξειδίκευση των μέτρων σφράγισης παραβατικών πρατηρίων καυσίμων για δυο συναπτά έτη και των προϋποθέσεων δημοσιοποίησης προσωπικών στοιχείων των παραβατών, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή...

Κλείνει η σήραγγα “Μαλακάσι Α” της Εγνατίας Οδού. Με παράκαμψη θα διεξάγεται η κυκλοφορία

Kλείνει άμεσα η σήραγγα "Μαλακάσι Α" της Εγνατίας Οδού, με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος από εξειδικευμένους δομοστατικούς, των οποίων η έκθεση...

Μείωση 8,5% στις πωλήσεις νέων ΙΧ τον Μάρτιο στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΣΕΑΑ, κατά τον Μάρτιο του 2024 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 20.747 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού)...