Οι τιμές του αργού υποχωρούν στις διεθνείς αγορές αφού εντείνονται οι ανησυχίες για τη χωρητικότητα των υποδομών αποθήκευσης του, την ώρα που η ζήτηση δεν αυξάνεται, εξαιτίας των περιορισμών στις μεταφορές και στην οικονομική δραστηριότητα που επιβλήθηκαν σε όλο τον πλανήτη, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, και στο γεγονός ότι η παραγωγή δεν αναπροσαρμόστηκε επαρκώς.

Η τιμή του βαρελιού του αμερικανικού πετρελαίου WTI υποχωρεί κάτω από τα 12 δολάρια, στα 11,64 δολάρια, με πτώση 8,92%, ενώ νωρίτερα η τιμή του είχε υποχωρεί έως και τα 10,88 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του βαρελιού του Brent Βόρειας Θάλασσας, αργού αναφοράς στη διεθνή αγορά, νωρίτερα κατέγραφε πτώση 4,4%, στα 19,10 δολάρια, αλλά πλέον κινείται ανοδικά κατά 2,20% στα 20,43 δολάρια το βαρέλι.

Τη σημερινή πτώση πυροδότησε το γεγονός ότι το United States Oil Fund, ανακοίνωσε ότι πουλάει όλα τα προθεσμιακά συμβόλαια που διακρατεί για παραδόσεις τον Ιούνιο. Οι ανησυχίες για την δυναμικότητα των υποδομών αποθήκευσης αναίρεσε την ανακούφιση της πίεσης χάρη στη συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής στα μέσα του μήνα και τον τερματισμό του πολέμου τιμών της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας. Οι τιμές κέρδισαν αρχικά έδαφος, η τιμή του WTI είχε φθάσει βαθιά σε αρνητικό έδαφος την περασμένη εβδομάδα, παραμένουν όμως στο χαμηλότερό επίπεδο των τελευταίων ετών.