Πετρέλαιο. Υποχωρεί ακόμη περισσότερο η τιμή του

Σχετικά άρθρα

Οι τιμές του αργού υποχωρούν στις διεθνείς αγορές αφού εντείνονται οι ανησυχίες για τη χωρητικότητα των υποδομών αποθήκευσης του, την ώρα που η ζήτηση δεν αυξάνεται, εξαιτίας των περιορισμών στις μεταφορές και στην οικονομική δραστηριότητα που επιβλήθηκαν σε όλο τον πλανήτη, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, και στο γεγονός ότι η παραγωγή δεν αναπροσαρμόστηκε επαρκώς.

Η τιμή του βαρελιού του αμερικανικού πετρελαίου WTI υποχωρεί κάτω από τα 12 δολάρια, στα 11,64 δολάρια, με πτώση 8,92%, ενώ νωρίτερα η τιμή του είχε υποχωρεί έως και τα 10,88 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του βαρελιού του Brent Βόρειας Θάλασσας, αργού αναφοράς στη διεθνή αγορά, νωρίτερα κατέγραφε πτώση 4,4%, στα 19,10 δολάρια, αλλά πλέον κινείται ανοδικά κατά 2,20% στα 20,43 δολάρια το βαρέλι.

Τη σημερινή πτώση πυροδότησε το γεγονός ότι το United States Oil Fund, ανακοίνωσε ότι πουλάει όλα τα προθεσμιακά συμβόλαια που διακρατεί για παραδόσεις τον Ιούνιο. Οι ανησυχίες για την δυναμικότητα των υποδομών αποθήκευσης αναίρεσε την ανακούφιση της πίεσης χάρη στη συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής στα μέσα του μήνα και τον τερματισμό του πολέμου τιμών της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας. Οι τιμές κέρδισαν αρχικά έδαφος, η τιμή του WTI είχε φθάσει βαθιά σε αρνητικό έδαφος την περασμένη εβδομάδα, παραμένουν όμως στο χαμηλότερό επίπεδο των τελευταίων ετών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...