Η Shropshire Quads ιδρύθηκε το 2017 και η έδρα της βρίσκεται στην πόλη Cleobury Mortimer, της περιφέρειας South Shropshire στην Αγγλία. Η εν λόγω εταιρία ειδικεύεται στην μετατροπή του Suzuki Jimny σε pickup, τοποθετώντας μια αλουμινένια καρότσα στο πίσω μέρος, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει κιτ ανύψωσης για το ιαπωνικό μοντέλο.

1

Όπως γνωρίζεις, το Jimny βασίζεται σε πλαίσιο τύπου “σκάλας”, με την Shropshire Quads να κόβει τον κλωβό του αυτοκινήτου στη μέση και να βιδώνει την καρότσα απευθείας πάνω στο πλαίσιο.

2Διάβασε επίσης

Η Suzuki Νέας Ζηλανδίας μετατρέπει το Jimny σε μικρό pickup/φορτηγό

Η εταιρία παραγγέλνει το εργοστασιακό κιτ, που σχεδιάστηκε για τη Suzuki από την Αυστρία και προσπαθεί να κάνει όσο λιγότερες μετατροπές μπορεί. Έτσι, ο πίσω προφυλακτήρας και τα πίσω φωτιστικά σώματα έχουν μείνει στη θέση τους, ώστε να μην γίνει καμία επέμβαση στην καλωδίωση του Jimny.

3

Εκτός της καρότσας, η Shropshire Quads προσφέρει για το Jimny δύο κιτ για την αύξηση της απόστασης από το έδαφος. Το πρώτο αυξάνει την απόσταση κατά 25 χλστ., τοποθετώντας απλά νέα ελατήρια, ενώ το δεύτερο αυξάνει την απόσταση κατά 76 χλστ και εκτός από ελατήρια τοποθετούνται νέα αμορτισέρ, νέοι ράβδοι Panhard, νέα bump stops και νέοι βραχίονες της ανάρτησης.

4

Η μετατροπή του Jimny σε pickup και το κιτ ανύψωσης των 25 χλστ. κοστίζει £5.500 (€6.200), ενώ για τα 76 χλστ. με ελαστικά 29×10 R15 κοστίζει £7.500 (€8.450).