Η Tesla κατηγορεί την Xpeng για κλοπή του πηγαίου κώδικα του Autopilot

Σχετικά άρθρα

Το 2019 η Tesla μήνυσε τον Guangzhi Cao, έναν πρώην υπάλληλό της, ο οποίος πλέον εργάζεται για την κινέζικη Xmotors/Xpeng/Xiaopeng Motors . Η Tesla ισχυρίζεται πως ο Cao έκλεψε όλο τον πηγαίο κώδικα του Autopilot και τον “ανέβασε” στον προσωπικό του λογαριασμό στο iCloud από υπολογιστή της Tesla, όταν εργαζόταν ακόμη για λογαριασμό της.

Η Tesla ισχυρίζεται πως ο Cao έκλεψε περισσότερα από 300.000 αρχεία και με την υπόθεση να βρίσκεται πλέον στα δικαστήρια, η Tesla κατηγορεί την Xpeng πως χρησιμοποιεί τον δικό της πηγαίο κώδικα στο P7, στο ηλεκτρικό σεντάν που προσφέρει συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3.

Ο Cao υποστηρίζει πως όντως είχε κλέψει και είχε ανεβάσει τα αρχεία του Autopilot στο iCloud του, αλλά δεν τα πούλησε ή τα έδωσε σε κάποιον, αφού υποστηρίζει πως τα διέγραψε προτού φύγει από την Tesla και πάει στην Xpeng. Η κινέζικη εταιρία από την μεριά της αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξη.

Ωστόσο η Tesla αναφέρει πως περίπου την ίδια στιγμή που ο Cao πήγε στην Xpeng, η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία προσέλαβε επίσης και τον Jizhong Chen, που εργαζόταν στην Apple, ο οποίος έχει επίσης έχει κατηγορηθεί για κλοπή εμπορικών μυστικών που σχετίζονται με την αυτόνομη τεχνολογία που ανέπτυξε η Apple. Η Tesla ισχυρίζεται πως ο Cao και ο Chen, ενδέχεται να προσλήφθηκαν από τον ίδιο άτομο της Xpeng, με σκοπό την απόκτηση εμπορικών μυστικών από την Tesla και την Apple.

Όσο μεγαλύτερη είναι η ομοιότητα μεταξύ των δύο περιπτώσεων, τόσο λιγότερο πιθανό είναι αυτές οι ομοιότητες να μπορούν να χαρακτηριστούν ως απλές συμπτώσεις και τόσο πιθανότερο είναι να προέρχονται από μια οργανωμένη κίνηση,

αναφέρει η Tesla.

Η Xpeng αρνείται τους ισχυρισμούς της Tesla δηλώνοντας πως:

Οι τελευταίες απαιτήσεις της Tesla ξεπέρασαν το όριο, κατηγορώντας μας με ψευδείς δηλώσεις και υποθέσεις. Η προσπάθεια της Tesla να ενώσει τις ιστορίες των δύο Κινέζων μηχανικών είναι μονάχα εικασίες.

Να σημειωθεί πως ένας ακόμη υπάλληλος της Xpeng κατηγορείται πως έκλεψε εμπορικά μυστικά αυτόνομης τεχνολογίας. Το καλοκαίρι του 2018, ο Zhang Xiaolang, κατηγορήθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την κλοπή εμπορικών μυστικών από τον πρώην εργοδότη του, την Apple. Η Xpeng αρνήθηκε τότε ότι ο Xiaolang τις έδωσε κλεμμένα εμπορικά μυστικά και τον απέλυσε, με τον Xiaolang να ισχυρίζεται πως δεν είναι ένοχος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...