Τον περασμένο Φεβρουάριο η Kia παρουσίασε την τέταρτη γενιά του Sorento, και σήμερα η κορεάτικη εταιρία μας δείχνει τη λειτουργία Blind-Spot View Monitor (BVM) με την οποία εξοπλίζεται το μεσαίο SUV.

Το σύστημα περιγράφεται ως ένα “δεύτερο ζευγάρι μάτια” για το οδηγό, με το σύστημα να βελτιώνει την ασφάλεια των επιβατών του Sorento και των άλλων χρηστών του δρόμου, εξαλείφοντας τα τυφλά σημεία από την αριστερή και τη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου.

1

Το νέο Sorento θα είναι το πρώτο όχημα Kia στην Ευρώπη που προσφέρει αυτό το προηγμένο χαρακτηριστικό ασφαλείας, με την BVM να είναι μία από τις διάφορες λειτουργίες που ενεργοποιούνται στο πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων “Supervision”, μέσω της υψηλής ευκρίνειας οθόνη 12,3 ιντσών, και ανάλυση 1920 x 720 pixel.

2

Το BVW χρησιμοποιεί τις κάμερες στους καθρέφτες και τους αισθητήρες στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, και συνδέεται με τα φλας του αυτοκινήτου, ενισχύοντας την όραση του οδηγού κατά την οδήγηση. Αυτό επιτυγχάνεται με την εμφάνιση live video υψηλής ανάλυσης στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του πίνακα οργάνων, όταν ο οδηγός ανάψει το φλας για αλλαγή λωρίδας.

Όταν ένα άλλο όχημα είναι κρυμμένο στο τυφλό σημείο του Sorento, το video για το τυφλό σημείο αντικαθιστά είτε την ένδειξη του ταχύμετρου είτε του στροφόμετρου, ή του μετρητή του υβριδικού συστήματος στο Sorento Hybrid.

3

Η τεχνολογία BVM προσφέρεται στο Sorento ως μέρος του πακέτου που περιλαμβάνει το Surround View Monitor και Parking Collision-Hindance Assist (PCA). Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης το ηχοσύστημα Bose Performance Series και διατίθεται στο Sorento εξοπλισμένο με τη λειτουργία Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) της Kia.