Η Kia έδωσε μια σειρά σκίτσων, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό του νέου Sorento, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης τον επόμενο μήνα και ήδη έχουν διαρρεύσει φωτογραφίες του.

Το μοντέλο φέρει LED φωτιστικά σώματα και τη νέα έκφραση της “tiger nose” μάσκας, η οποία διατρέχει όλο το πλάτος του εμπρός μέρους. Στο εσωτερικό διακρίνονται δύο μεγάλες οθόνες, μια 12,3″ για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια 10,25″ για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Υπάρχει περιστροφικός επιλογέας ταχυτήτων για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ηλεκτρικό χειρόφρενο με Auto Hold, θερμαινόμενο τιμόνι, Start/Stop και hill descent control.

Μηχανικά, το νέο Sorento θα εξοπλίζεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, αλλά και με ένα υβριδικό και ένα plug-in υβριδικό σύνολο, έτσι ώστε να μειωθούν οι ρύποι της κορεάτικης εταιρίας στην Ευρώπη. Ανάμεσα στους κινητήρας θα συναντάμε έναν 2,5-λίτρων ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα που συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο είτε με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και έναν turbo 1.600άρη βενζίνης που συνδυάζεται με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο που στέλνει τη κίνηση είτε στον μπροστά, είτε και στους δύο άξονες.

Επίσης θα υπάρχει ένας 2,2-λίτρων turbodiesel που συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο το οποίο στέλνει τη κίνηση είτε στον μπροστά, είτε και στους δύο άξονες. Η υβριδική έκδοση θα συνδυάζει έναν 1.600άρη turbo κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα, με το συνολο να συνδυάζεται με έναν 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.