Η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τη χορήγηση πιστωτικής γραμμής ύψους 6,3 δισ. ευρώ με εγγύηση του ιταλικού δημοσίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις βαρύτατες οικονομικές συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού

Βασικός συνομιλητής της εταιρείας είναι η βασική πιστώτριά της, Intesa Sanpaolo, με την Sace, κρατικός ασφαλιστικός φορέας για το εξαγωγικό εμπόριο, θα παράσχει εγγύηση για το 80% του ποσού. Η χορήγηση της εγγύησης θα γίνει μέσω διατάγματος του υπουργείου Οικονομικών.

Διάβασε επίσης

Η Fiat Chrysler Automobiles προχωρά σε προσωρινές μειώσεις μισθών παγκοσμίως

Η ιταλοαμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να βελτιώσει τη χρηματοοικονομική της κατάσταση, αφού το πρώτο τρίμηνο του έτους “αιμορράγησε” καίγοντας ρευστότητα 5,5 δισ. δολαρίων. Η Fiat Chrysler και ο γαλλικός όμιλος PSA αποφάσισαν την προηγούμενη εβδομάδα να ακυρώσουν τη χορήγηση μερίσματος ύψους 1,1 δισ. ευρώ έκαστη, η οποία αποτελούσε μέρος της συμφωνίας συγχώνευσής τους, επικαλούμενες το πλήγμα της πανδημίας.

Η Ιταλία, μία από τις πλέον σκληρά πληγείσες χώρες του κόσμου από την πανδημία, ανακοίνωσε προ ημερών νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας της, ύψους 55 δισ. ευρώ.