Ο Binotto επιβεβαιώνει ότι η Ferrari σκέφτεται τη συμμετοχή της στο IndyCar

Σχετικά άρθρα

Το προτεινόμενο budget cap για τo 2021 στο πρωτάθλημα της Formula 1, το οποίο είναι κοντά στο να συμφωνηθεί στα 145 εκατ. δολάρια, μόνο ευτυχισμένη δεν αφήνει τη Ferrari. Για το λόγο αυτό, ο επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto, είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του στο SkySport Italia ότι η ιταλική εταιρία θα μπορούσε ακόμη και να σκεφτεί να αγωνιστεί αλλού, αν τα πράγματα δεν επιλυθούν σε τέτοιο βαθμό που να της ταιριάζει καλύτερα.

Ο Binotto επιβεβαίωσε ότι ο στόχος της ιταλικής ομάδας είναι να βρεθούν πρωταθλήματα που να ταιριάζουν με τις ανάγκες της Scuderia, καθώς το επικείμενο πλαφόν για τον προϋπολογισμό στην Formula 1 θα αναγκάσει την Ferrari να απολύσει μέρος του προσωπικού.

O Ιταλός είπε χαρακτηριστικά:

Η Ferrari αισθάνεται έντονη την κοινωνική ευθύνη απέναντι στους υπαλλήλους της και θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι για τον καθένα από αυτούς θα υπάρχει χώρος εργασίας στο μέλλον. Γι ‘αυτόν τον λόγο έχουμε αρχίσει να αξιολογούμε εναλλακτικά πρωταθλήματα, και επιβεβαιώνω ότι εξετάζουμε το IndyCar, το οποίο σήμερα είναι μια πολύ διαφορετική κατηγορία από τη δική μας [F1], αλλά έχει προγραμματιστεί για το 2022 αλλαγή των κανονισμών [εισαγωγή υβριδικών κινητήρων]. Παρατηρούμε επίσης τον κόσμο των αγώνων αντοχής και άλλων πρωταθλημάτων. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την καλύτερη επιλογή.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει γίνει πολλή συζήτηση σχετικά με τη μείωση του διαθέσιμου προϋπολογισμού για τις ομάδες της Formula 1, και έχουμε φτάσει σε ένα συμπέρασμα. Το όριο των 175 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε καθοριστεί και ψηφιστεί [το 2019], θα μειωθεί στα 145 εκατομμύρια δολάρια.

Η δομή της Ferrari έγινε με βάση τον προϋπολογισμό που εγκρίθηκε πέρυσι και η περαιτέρω μείωση αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόκληση που αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην αναθεώρηση του προσωπικού, της δομής και της εταιρίας.

Πηγήmotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...