Η Jaguar ακυρώνει το ενιαίο πρωτάθλημα I-Pace eTrophy

Σχετικά άρθρα

Λίγα 24ωρα πριν την έναρξη της έκθεσης της Γενεύης του 2018, η Jaguar παρουσίασε το I-Pace, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα είχε ανακοινώσει το ενιαίο πρωτάθλημα eTrophy, στο οποίο συμμετέχουν ειδικά τροποποιημένα αγωνιστικά I-Pace. Το eTrophy είχε υποστηρικτικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Formula E, με τον πρώτο αγώνα να πραγματοποιείται στις 15 Δεκεμβρίου του 2018, στο Ad Diriyah, στη Σαουδική Αραβία και ο τελευταίος στις 15 Ιουλίου του 2019, δηλαδή παράλληλα με την 5η σεζόν του ηλεκτρικού πρωταθλήματος της Formula E.

Η δεύτερη σεζόν του I-Pace eTrophy ξεκίνησε μαζί με την 6η σεζόν της Formula E, αλλά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν διεξαχθεί μόλις 3 από τους 10 αγώνες του πρωταθλήματος.

Σήμερα, όμως, η Jaguar έκανε γνωστό ότι βάζει οριστικό τέλος στο ενιαίο πρωτάθλημα eTrophy, μετά το πέρας της φετινής σεζόν, αν αυτή συνεχιστεί και ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια σεζόν θα μπορούσε να κοστίσει έως και 920.000 δολάρια για ένα μόνο αυτοκίνητο και έτσι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ ένα πλήρες lineup ομάδων.

Ωστόσο, το πρωτάθλημα I-Pace eTrophy ήταν σκέτη αποτυχία, καθώς δεν είχε κανένα ενδιαφέρον να παρακολουθήσεις αγώνες με ηλεκτρικά crossover, ενώ δεν συμμετείχε κανένα μεγάλο όνομα σε αυτό. Συνολικά έτρεχαν 20 Jaguar I-Pace eTrophy και κάθε αγώνας διαρκούσε 25 λεπτά, συν ένα τελευταίος γύρος, με το βραβείο για τον πρωταθλητή να αγγίζει τα €550.000.

Τα αγωνιστικά είναι δημιουργίας SVO (Special Vehicle Operations), και οι δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας ανά άξονα) έχουν συνολική απόδοση 325 kW (442 άλογα) με 700 Nm ροπής. Το ελάχιστο βάρος του αγωνιστικού αγγίζει τα 2.054 κιλά, με την μπαταρία να έχει χωρητικότητα 90 kWh. Οι συστοιχίες των μπαταριών είναι τοποθετημένες χαμηλά και ανάμεσα στους δύο άξονες, κάτι που χαμηλώνει το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου, ενώ διαθέτει ίση κατανομή των μαζών (50:50) ανάμεσα στους δύο άξονες.

Μπορεί το ενιαίο πρωτάθλημα να αποδείχθηκε αποτυχία, η Jaguar, όμως, έκανε γνωστό ότι μέσω των δεδομένων που συνέλεξε από αυτό αύξησε την αυτονομία του I-Pace της κατά 20 χλμ., στον κύκλο WLTP, μέσω της over-the-air ενημέρωσης του λογισμικού του αυτοκινήτου.

Στις σχετικές ειδήσεις το τμήμα SVO της Jaguar Land Rover είδε τις πωλήσεις του να αυξάνονται κατά 64% κατά το οικονομικό έτος 2019/2020, αφού πούλησε περισσότερα από 9.500 αυτοκίνητα.

Παράλληλα η SVO δήλωσε πως θα σύντομα θα προσφέρει στην αγορά το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, αλλά και plug-in υβριδικά επιδόσεων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla συνεχίζει τις απολύσεις

Η Tesla συνεχίζει τις απολύσεις και εκτός από δύο ανώτερα στελέχη της, απέλυσε 500 υπαλλήλους που εργάζονταν στο τμήμα των Superchargers ταχυφορτιστών της. Τα δύο...

Η Nio λανσάρει την μπαταρία ημι-στερεής κατάστασης 150 kWh στην Κίνα

Όπως είχε προαναγγείλει πριν δύο χρόνια η Nio θα ξεκινήσει από 1η Ιουνίου την εμπορική διάθεση στην αγορά της Κίνα μιας ολοκαίνουριας μπαταρίας ημι-στερεής...

Η Κίνα επενδύει στην Ουγγαρία

Σε προπύργιο" της Κίνας στην Ε.Ε. μετατρέπεται η Ουγγαρία, με την κυβέρνηση Όρμπαν να διατυμπανίζει με κάθε ευκαιρία το "άνοιγμα προς ανατολάς", παρά τις...