Η VW πλήρωσε πρόστιμο 9 εκατ. ευρώ λόγω Diesegate

Σχετικά άρθρα

Η VW πλήρωσε πρόστιμο 9 εκατ. ευρώ προκειμένου να κλείσει την υπόθεση στην οποία ο διευθύνων σύμβουλος και ο πρόεδρός της κατηγορήθηκαν για χειραγώγηση της αγοράς πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο Dieselgate.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς είχαν κατηγορήσει τους Herbert Diess και Hans Dieter Pötsch για φερόμενη απόκρυψη πληροφοριών από τους μετόχους αναφορικά με την ύπαρξη των παράνομων λογισμικών που χειραγωγούσαν τις πραγματικές εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων του VW Group, ως εκ τούτου “επηρεάζοντας παράνομα την τιμή της μετοχής της εταιρείας”.

Η Volkswagen σε σχετική της ανακοίνωση της υποστηρίζει πως οι κατηγορίες της εισαγγελίας κατά των δυο ανδρών “είναι αβάσιμες”, αλλά το εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε πως είναι “προς το συμφέρον της εταιρείας να τερματιστούν οι διαδικασίες, πληρώνοντας το πρόστιμο των 9 εκατ. ευρώ (4,5 εκατ. ευρώ για τον κάθε εμπλεκόμενο).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η VW αναβαθμίσει το ID.3 και δυναμώνει το ID.3 Pro S

Έχουν περάσει μόλις 14 μήνες από τότε που η Volkswagen κυκλοφόρησε το ανανεωμένο ID.3 και η γερμανική εταιρία έκανε σήμερα γνωστό πως αναβαθμίζει ξανά...

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...