Η Aston Martin προχώρησε στην απόλυση του Andy Palmer, του CEO της, με τον Tobias Moers, νυν CEO της Mercedes-AMG να παίρνει την θέση του. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο, Τρίτη 26 Μαΐου, με τα δημοσιεύματα να θέλουν τον Palmer να μην ήταν ενήμερος για τη σχετική απόφαση της εταιρείας.

Η Aston Martin επιβεβαίωσε πως προχωρά στην ανανέωση της διοικητικής της ομάδας, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Ο Palmer βρισκόταν στην θέση του CEO της Aston Martin από το 2014 και χρεώνεται μεταξύ άλλων και την αποτυχία της αξίας των μετοχών της εταιρίας. Όταν η Aston Martin μπήκε στο χρηματιστήριο το 2018 είχε αποτίμηση 4 δισ. λιρών (4,47 δισ. ευρώ), αλλά σήμερα η χρηματιστηριακή αξίας της εταιρίας ανέρχεται στα 539 εκατ. λίρες (602 εκατ. ευρώ)

Η εταιρεία, της οποίας τα αυτοκίνητα θεωρούνται πολιτιστικά σύμβολα της Βρετανίας και έχει συνδεθεί με τον φανταστικό χαρακτήρα του James Bond, ανακοίνωσε προ ημερών σημαντικές απώλειες για το πρώτο τρίμηνο, καθώς οι πωλήσεις μειώθηκαν σχεδόν κατά 45% λόγω της πανδημίας. Το νέο στοίχημα της εταιρείας είναι να εισχωρήσει σε έναν νέο τομέα, σε αυτόν των SUV, με την παραγωγή του DBX να έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες.