Εκτός από την Electric GT (EGT), μια ακόμη εταιρία, η Swindon Powertrain, προσφέρει στην αγορά έναν crate ηλεκτροκινητήρα, προκειμένου να μπορεί ο οποιοσδήποτε να μετατρέψει το όχημα του σε ηλεκτρικό.

1

Η Swindon είναι η εταιρία που προσφέρει στην αγορά το κλασσικό ηλεκτρικό Mini, κόστους €90.000. Ο ηλεκτροκινητήρας, είναι ο ίδιος που συναντάμε στο ηλεκτρικό Mini και αποδίδει 110 άλογα (80 kW) και 136 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα μονοτάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ διαθέτει πάνω του τον μετατροπέα και το σύστημα ψύξης.

2

Σύμφωνα με την εταιρία μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί σε διάφορων τύπου οχήματα, με το βάρος του ηλεκτροκινητήρα να ανέρχεται σε μόλις 50 κιλά. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να αγοράσει επίσης την μπαταρία, αλλά και το σύστημα φόρτισης και διαχείρισης. Έχει διαστάσεις 44,1 εκατοστά μήκος, 38,4 εκατοστά πλάτος και 22,8 εκατοστά ύψος.

3

Ο ηλεκτροκινητήρας, το μονοτάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, οι καλωδιώσεις και το διαφορικό, κοστίζουν στην Αγγλία 6.400 λίρες (7.120 ευρώ) και είναι άμεσα διαθέσιμα για παραγγελία.

4

Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν από τον Αύγουστο. Ο μετατροπέας και το σύστημα ψύξης πωλούνται ξεχωριστά, με την εταιρία να προσφέρει και μπλοκέ διαφορικό.

Εσύ αν αγόραζες τον συγκεκριμένο κινητήρα, σε τι αυτοκίνητο θα τον έβαζες;