Η McLaren παρουσιάζει την 720S Le Mans Special Edition, γιορτάζοντας τη νίκη στο Le Mans του 1995

Σχετικά άρθρα

Τον Ιανουάριο του 2015 η McLaren -μέσω του τμήματος McLaren Special Operations (MSO)- παρουσίασε την 650S Le Mans Special Edition, για να γιορτάσει την 20ή επέτειο από την νίκη της McLaren F1 GTR στον διάσημο 24ώρο αγώνα του Le Mans.

Πέντε χρόνια αργότερα, η βρετανική εταιρία παρουσιάζει σήμερα την 720S Le Mans Special Edition, για να γιορτάσει -μάντεψε- την 25ή επέτειο από την νίκη της McLaren F1 GTR στον διάσημο 24ώρο αγώνα του Le Mans.

Όπως είχε συμβεί και με την 650S, η 720S Le Mans Special Edition θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 50 αυτοκινήτων, εκ των οποίων -μόλις- οι 16 θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη. Το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε δύο χρώματα, πορτοκαλί (McLaren Orange) και ανθρακί (Sarthe Grey).

Η 720S Le Mans Special Edition διαθέτει εισαγωγή αέρα στην οροφή, όπως είχε και η F1 GTR, αεριζόμενα φτερά, νέες ζάντες 20 ιντσών, carbon-κεραμικά φρένα με χρυσές δαγκάνες, carbon splitter, carbon διαχύτη και στο εσωτερικό συναντάμε μαύρες/πορτοκαλί δερμάτινες και Alcantara επενδύσεις, με το λογότυπο του Le Mans να είναι ανάγλυφο στα προσκέφαλα.

Τέλος, η McLaren αναφέρει ότι ο αριθμός πλαισίου κάθε αυτοκινήτου θα ξεκινά με τον αριθμό “298”, όσοι δηλαδή και οι γύροι που ολοκλήρωσε η F1 GTR στις 24 ώρες του αγώνα. Μηχανικά, δεν υπάρχουν αλλαγές, και έτσι το αυτοκίνητο κινείται από τον 4,0-λιτρο twin-turbo V8 κινητήρα (M840T), απόδοσης 720 ίππων και 770 Nm ροπής. Αυτός συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, στέλνοντας την κίνηση στον πίσω άξονα. Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 2,9 δευτ., για το 0-200 χλμ/ώρα 7,8 δευτ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 341 χλμ/ώρα.

Η τιμή της McLaren 720S Le Mans Edition ξεκινά από τα £254.500 στην Αγγλία, και οι παραδόσεις της θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Διάβασε ακόμα

Οι απίθανες και ιδιαίτερες ιστορίες 7 μοναδικών McLaren F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...