To Acura TLX είναι το πρώτο αυτοκίνητο με ένα νέο, επαναστατικό και καινοτόμο αερόσακο

Σχετικά άρθρα

Όταν κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο το νέο Acura TLX στην αγορά των Η.Π.Α., θα γίνει το πρώτο αυτοκίνητο με ένα νέο, επαναστατικό και καινοτόμο αερόσακο.

Παρότι η ιαπωνική εταιρία δεν είχε την παραμικρή ευθύνη για το τεράστιο σκάνδαλο της Takata με τους προβληματικούς αερόσακους, η Honda ήταν μια από τις πολλές εταιρίες που επηρεάστηκε σοβαρά από τις αμέτρητες ανακλήσεις για την αντικατάσταση των ελαττωματικών αερόσακων.

Ίσως γι’αυτό η Honda εξελίσσει ένα νέο αερόσακο, και πιο συγκεκριμένα μια νέα τεχνολογία για τον αερόσακο συνοδηγού. Ο τελευταίος έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει καλύτερη προστασία των επιβατών σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης. Η ανάπτυξη και οι δοκιμές του αερόσακου έγιναν από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Honda Αμερικής στο Ohio, σε συνεργασία με την Autoliv και βασίστηκε στην έρευνα των επιπτώσεων των συγκρούσεων σε αυτοκίνητα εξοπλισμένα με αερόσακο στον ιστό του εγκεφάλου του συνεπιβάτη, με μετρήσεις από μαγνητικές τομογραφίες.

Ο πρόεδρος του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Honda Αμερικής, Jim Keller, δήλωσε σχετικά:

Αυτή η νέα τεχνολογία αερόσακων αντιπροσωπεύει τη συνεχή προσπάθεια της Honda για προηγμένη ασφάλεια σε μια ευρύτερη ποικιλία σεναρίων σύγκρουσης και αντικατοπτρίζει την καινοτόμο σκέψη ότι οι μηχανικοί μας αντιμετωπίζουν την πρόκληση της μείωσης των τραυματισμών και των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Ο νέος σχεδιασμός αναθεωρεί τον σχεδιασμό του αερόσακου μονού θαλάμου, για ένα μοναδικό σχεδιασμό τριών θαλάμων -έναν κεντρικό θάλαμο και δύο πλευρικούς θαλάμους που προεξέχουν προς τα έξω, οι οποίοι συνδέονται με ένα πλέγμα “πανιών”- που οι μηχανικοί παρομοιάζουν με το γάντι του catcher στο baseball. Αναστρέφει επίσης το σχήμα V ενός συμβατικού αερόσακου και φέρνει την επιφάνεια επαφής πιο κοντά στον επιβάτη όταν ο αερόσακος έχει αναπτυχθεί.

Ο νέος αερόσακος είναι σχεδιασμένος να περιορίζει την ταχύτητα περιστροφής του κεφαλιού του συνεπιβάτη στη σύγκρουση. Η ανάλυση του κριτηρίου εγκεφαλικής βλάβης (ή BrIC) δείχνει ότι ο νέος αερόσακος προσφέρει 75% μείωση στην περιστροφική ταχύτητα του κεφαλιού σε μια σύγκρουση. Η νέα αυτή τεχνολογία λειτουργεί συνεπικουρικά με την πρόσθετη χαλάρωση των ζωνών ασφαλείας και προσφέρει κατανομή της δύναμης της πρόσκρουσης μεταξύ της ζώνης ασφαλείας και του αερόσακου, και έτσι περιορίζεται ο τραυματισμός στο στήθος του επιβάτη.

Διάβασε ακόμα

Επίσημο: Acura TLX και TLX Type S

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...