Η βρετανική εταιρία σημείωσε ζημιές ύψους £422 εκατομμυρίων λιρών (€471 εκατ.) προ-φόρων το πρώτο τρίμηνο του έτους, που ήρθε να προστεθεί στα £500 εκατομμύρια (€558 εκατ.) προ-φόρων το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Γι’αυτό η Jaguar Land Rover έχει ζητήσει €1,1 δις στήριξη από την Βρετανική κυβέρνηση, ενώ παράλληλα περικόπτει 1.100 θέσεις εργασίας.

Επίσης θέλει να προβεί σε δραστικές κινήσεις για να περιορίσει τα έξοδα της, με τον PB Balaji, επικεφαλής οικονομικών (CFO) της Tata Motors (μητρικής της JLR), να δηλώνει ότι η JLR πρέπει πρώτα να προσδιορίσει εάν οι παγκόσμιες πωλήσεις της θα ανακάμψουν από την κατάρρευση που προέκυψε από τον Covid-19, προτού ληφθεί οποιαδήποτε σημαντική απόφαση σχετικά με το μέλλον της.

Εν τω μεταξύ, ο CFO του JLR, Adrian Mardell, δήλωσε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα παρθεί η απόφαση για το αν θα καταργηθεί κάποιο μοντέλο της γκάμας της βρετανικής εταιρίας, ενώ συμπλήρωσε πως ήδη ορισμένα νέα μοντέλα έχουν τεθεί σε παύση. Παρόλα αυτά, ο Mardell τόνισε ότι κανένα project νέου μοντέλου δεν έχει αλλάξει ή ακυρωθεί σημαντικά, τονίζοντας:

Στην περίπτωση της JLR, πρέπει να περιμένουμε μερικές ακόμη εβδομάδες για να κατανοήσουμε καλύτερα την κατάσταση. Δεν θέλουμε να αντιδράσουμε στους τίτλους των μέσων ενημέρωσης για να αποφασίσουμε τη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας, [επειδή] η απόφαση θα μας επηρεάσει σε τρία έως τέσσερα χρόνια από τώρα. Θα επιστρέψουμε αργότερα μέσα στο έτος, αφού κατανοήσουμε την ταχύτητα δημιουργίας ρευστότητας και οικονομικής βιωσιμότητας, και τι σημαίνει αυτό για τα projects που είναι σε παύση.