Πριν τρεις εβδομάδες ο οδηγός της εργοστασιακής ομάδας της Audi στο πρωτάθλημα της Formula E, Daniel Abt και γιος του ιδιοκτήτη του βελτιωτικού οίκου Abt Sportsline, αποκλείστηκε από τον τελευταίο αγώνα Formula E Race at Home Challenge, δηλαδή το esport πρωτάθλημα που πραγματοποιείται ως προσωρινή αντικατάσταση της σεζόν Formula E 2019-20, λόγω της πανδημίας της νόσου Covid-19.

Ο λόγος ήταν γιατί έδωσε τη θέση του σε έναν επαγγελματία αθλητή esport, ώστε να τρέξει το εικονικό του αγωνιστικό στον αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στην Tempelhof Airport Street Circuit του παιχνιδιού rFactor 2. Παρότι ο Abt δήλωσε μετανιωμένος και απολογήθηκε για την απαράδεκτη ενέργεια του, η Audi διέκοψε άμεσα το συμβόλαιο του, και ο 27χρονος οδηγός αγώνων έχασε τη θέση του.

Έτσι, η γερμανική ομάδα ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Rene Rast θα είναι ο αντικαταστάτης του Abt για το πρωτάθλημα της Formula E, το οποίο επανεκκινεί τον Αύγουστο, με έξι αγώνες μέσα σε εννιά ημέρες, όλες στο εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο του Tempelhof στο Βερολίνο.

Ο Rast αγωνίζεται με τα χρώματα της Audi από το 2009, έχοντας κερδίσει δύο τίτλους οδηγών στο DTM, το 2017 και το 2019. Ο 33χρονος Γερμανός οδηγός έχει επίσης κάποια μικρή εμπειρία πίσω από το τιμόνι ενός μονοθέσιου της Formula E, καθώς έτρεξε στο E-Prix του Βερολίνου το 2016.