O Daniel Abt αποκλείστηκε από αγώνα του εικονικού πρωταθλήματος Formula E, επειδή έβαλε άλλον να τρέξει

Σχετικά άρθρα

Ο οδηγός της εργοστασιακής ομάδας της Audi στο πρωτάθλημα της Formula E, Daniel Abt και γιος του ιδιοκτήτη του βελτιωτικού οίκου Abt Sportsline, αποκλείστηκε από τον τελευταίο αγώνα Formula E Race at Home Challenge, δηλαδή το esport πρωτάθλημα που πραγματοποιείται ως προσωρινή αντικατάσταση της σεζόν Formula E 2019-20, λόγω της πανδημίας της νόσου Covid-19.

O Abt, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στον πέμπτο γύρο της σειράς αγώνων με προσομοιωτές της Formula E το περασμένο Σάββατο, βρέθηκε ότι επέτρεψε σε έναν επαγγελματία αθλητή esport να τρέξει το εικονικό του αγωνιστικό στον αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στην Tempelhof Airport Street Circuit του παιχνιδιού rFactor 2.

Το πρωτάθλημα Formula E Race at Home Challenge γίνεται σε σε συνεργασία με την Motorsport Games για τη συγκέντρωση χρημάτων για το ταμείο ανακούφισης της UNICEF και τον τελευταίο αγώνα κέρδισε ο Oliver Rowland. Μετά τον αγώνα, ο οδηγός της Mercedes Formula E, Stoffel Vandoorne, κατηγόρησε τον Abt ότι δεν οδήγησε στον αγώνα και μετά από έρευνα η Formula E επιβεβαίωσε ότι ο Abt αποκλείστηκε από τον αγώνα λόγω “αθλητικού παραπτώματος”.

https://youtu.be/ra0ZwHI0kOY

Ο 27χρονος οδηγός έχασε τους βαθμούς της τρίτης θέσης και είναι υποχρεωμένος να κάνει δωρεά 10.000 ευρώ σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής του. Ο Abt δεν είχε κερδίσει ούτε ένα βαθμό στους πρώτους τέσσερις αγώνες του Formula E Race at Home Challenge και η τρίτη θέση στον αγώνα του Σαββάτου ήταν το παρθενικό εικονικό βάθρο και οι πρώτοι βαθμοί του.

Ο Abt ζήτησε συγγνώμη για την ενέργεια του και παραδέχτηκε ότι δεν αντιμετώπισε το εικονικό πρωτάθλημα με σοβαρότητα, λέγοντας:

Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τη Formula E, όλους τους οπαδούς μου, την ομάδα μου και τους συναδέλφους οδηγούς μου, που κάλεσα εξωτερική βοήθεια κατά τη διάρκεια του αγώνα το Σάββατο. Δεν το πήρα τόσο σοβαρά όσο θα έπρεπε. Λυπάμαι ιδιαίτερα γι ‘αυτό γιατί ξέρω πόση δουλειά έχει γίνει σε αυτό το project, εκ μέρους της Formula E. Γνωρίζω ότι το αδίκημα μου έχει μια πικρή επίγευση, αλλά ποτέ δεν είχα κακή πρόθεση. Φυσικά, αποδέχομαι τον αποκλεισμό μου από τον αγώνα.

Ο 18χρονος επαγγελματίας οδηγός esport, Lorenz Hoerzing, ο οποίος παίρνει μέρος με την Audi σε esports πρωταθλήματα και ήταν αυτός που έτρεξε για λογαριασμό του Abt, τιμωρήθηκε επίσης από το να συμμετάσχει σε μελλοντικούς esports αγώνες με την Audi.

Ανανέωση: Η Audi τελικά απέλυσε τον Daniel Abt.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Τρία νέα αυτοκίνητα στο Gran Turismo 7

Διαθέσιμη είναι από χθες η δωρεάν αναβάθμιση 1.46 του Gran Turismo 7 που προσθέτει στο παιχνίδι τρία νέα αυτοκίνητα. Πρόκειται για τα Afeela Prototype...

Skoda Vision Gran Turismo concept

Το δικό της Vision GT πρωτότυπο παρουσίασε η Skoda που και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Gran Turismo 7. Το πρωτότυπο αντλεί έμπνευση από το...

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...