Σύμφωνα με τη νέα έρευνα του IIHS (Insurance Institute for Highway Safety), τα SUVs και τα crossovers οχήματα είναι περισσότερο πιθανό να τραυματίσουν ή να σκοτώσουν πεζούς, σε σχέση με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, γι’αυτό ο οργανισμός ζητά αλλαγές στον σχεδιασμό τους, προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια που παρέχουν στους πεζούς.

1Διάβασε ακόμη

ETSC: Προτείνει ζώνες απαγόρευσης των SUV στις πόλεις της ΕΕ για τη μείωση των θανάτων πεζών και ποδηλατών

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένα SUV χτυπά με την μάσκα του την λεκάνη ή το στήθος του πεζού, μεταφέροντας περισσότερη ενέργεια στο σώμα του πεζού, ενώ γενικότερα, τα SUVs και τα crossovers οχήματα είναι βαρύτερα σε σχέση με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Τα δεδομένα πάνω στα οποία βασίστηκε η έρευνα, έδειξαν πως τα SUVs προκαλούν σοβαρότερους τραυματισμούς και περισσότερους θανάτους, από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, σε ατυχήματα με ταχύτητες μεγαλύτερες των 30 χλμ/ώρα.

2Διάβασε επίσης

Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που θα σου σώσουν τη ζωή και αυτά που δεν θα το κάνουν

Στα ατυχήματα με ταχύτητες μεταξύ 30 και 63 χλμ/ώρα το 30% των ατυχημάτων που συνέβησαν μεταξύ SUV και πεζών ήταν θανατηφόρα, όταν το αντίστοιχο ποσοστό των υπολοίπων αυτοκινήτων είναι 23%. Στα ατυχήματα με ταχύτητες άνω των 64 χλμ/ώρα, το 100% των ατυχημάτων μεταξύ SUV και πεζών ήταν θανατηφόρα, όταν το ποσοστό των υπολοίπων αυτοκινήτων είναι 54%.