Τροχαία: 3.556 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, χωρίς κράνος και παρκάρισμα σε ράμπες

Σχετικά άρθρα

Η Τροχαία έκανε 10.828 αλκοτέστ σε όλη τη χώρα το τριήμερο από τις 19 Ιουνίου έως τις 21 Ιουνίου 2020, όπου βεβαιώθηκαν 484 παραβάσεις.

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες παραβάσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 123 στην Αττική, 49 στην Κεντρική Μακεδονία, 47 στην Κρήτη, 36 στην Πελοπόννησο, 34 στη Δυτική Ελλάδα, 32 στη Θεσσαλία, 32 στη Θεσσαλονίκη, 32 στο Νότιο Αιγαίο, 28 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 20 στη Στερεά Ελλάδα, 16 στην Ήπειρο, 14 στη Δυτική Μακεδονία, 11 στα Ιόνια Νησιά και 10 στο Βόρειο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι το 4,47% των οδηγών που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Επιπλέον, από τους 484 παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt, που αποτελεί πλημμεληματική παράβαση, οδηγούσαν 66 άτομα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, την προηγούμενη βδομάδα (15 έως 21 Ιουνίου 2020) 977 κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν 15.787 σχετικούς ελέγχους σε όλ τη χώρα, δίνοντας προτεραιότητα στις παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και για παρεμπόδιση ραμπών διάβασης και στάθμευση σε θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία.

Βεβαίωσαν 2.308 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 764 παραβάσεις για παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (745), του Ηρακλείου (418), της Α’ Δωδεκανήσου (256), της Θεσσαλονίκης (236), της Αχαΐας (103) και της Κορινθίας (80).

Όπως αναφέρει η Τροχαία σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς, με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα. Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα

Aλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και έναν αυτόματο μηχανισμό ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα όσα οχήματα...