Η νέα Skoda Octavia είναι διαθέσιμη πλέον και σε G-Tec έκδοση φυσικού αερίου (CNG). Εφοδιάζεται με έναν 1.500άρη TSI κινητήρα απόδοσης 130 ίππων, με τις τρεις δεξαμενές που βρίσκονται κάτω από το δάπεδο να μπορούν να αποθηκευτούν συνολικά 17,33 κιλά CNG, ενώ υπάρχει και ένα ρεζερβουάρ βενζίνης 9 λίτρων.

Η Skoda αναφέρει πως η αυτονομία του μοντέλου όταν καταναλώνει CNG είναι 500 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP, με τα 9 λίτρα βενζίνης να δίνουν επιπλέον αυτονομία 190 χιλιομέτρων, με την συνολική αυτονομία να φτάνει τα 690 χλμ.

Η εναλλαγή μεταξύ της λειτουργίας με CNG και αυτής με βενζίνη, γίνεται αυτόματα χωρίς την παρέμβαση του οδηγού και χωρίς να γίνεται αντιληπτή από οδηγό ή επιβάτες.

Ο κινητήρας διαθέτει μεταβλητό έλεγχο των βαλβίδων εισαγωγής σε κύκλο Miller, έχοντας μέση κατανάλωση 3,4 έως 3,6 κιλών φυσικού αερίου ανά 100 χιλιόμετρα σε λειτουργία CNG και 5,4 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα σε λειτουργία βενζίνης. Οι εκπομπές CO2 του κινητήρα όταν καταναλώνει CNG είναι 25% πιο χαμηλές από αυτές της λειτουργίας του με βενζίνη. Επιπλέον, εκπέμπονται σημαντικά λιγότερα οξείδια του αζώτου (NOx) και δεν παράγονται σωματίδια αιθάλης

Το αυτοκίνητο λειτουργεί με βενζίνη μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως όταν ο κινητήρας ξεκινά αμέσως μετά την πλήρωση του CNG, όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω από -10 βαθμούς Κελσίου ή όταν οι δεξαμενές αερίου είναι τόσο άδειες που η πίεση μειώνεται κάτω από τα 11 bar. Το πορτμπαγκάζ της σεντάν έκδοσης μπορεί να χωρέσει 455 λίτρα αποσκευών, ενώ η χωρητικότητα της wagon είναι 495 λίτρα.

H Skoda Octavia G-Tec αναμένεται στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο του έτους