Όχι, μην το αποκαλείς Defender. Η Ineos Automotive μας δείχνει το Grenadier, ένα μοντέλο που μοιάζει πολύ στο κλασσικό Land Rover Defender, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αυθεντική ρέπλικα του σκληροτράχηλου μοντέλου.

Το Grenadier θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Ineos στο Bridgend της Νότιας Ουαλίας από το 2021 και μετά. Το εργοστάσιο θα απασχολεί 500 άτομα, με το πλαίσιο και το σώμα του αυτοκινήτου να κατασκευάζονται 1.255 χλμ μακριά, στην Estarreja της Πορτογαλίας.

Η αναβίωση του κλασικού Defender θα χρησιμοποιεί κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου της BMW, που θα είναι τοποθετημένοι στον διαμήκη άξονα. Ανάμεσα τους ένας 3,0-λιτρος εξακύλινδρος της BMW που θα συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Οι κινητήρες θα συνδυάζονται με σύστημα τετρακίνησης που θα στέλνει περισσότερη ροπή στον πίσω άξονα.

Η Jaguar Land Rover έχει δηλώσει προηγουμένως ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με λίγο ανταγωνισμό από την Ineos, αλλά θα παρακολουθεί από στενά τις προσπάθειες της εταιρείας για ότι έχει να κάνει με θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το Grenadier έχει ικανότητα ρυμούλκησης 3.500 κιλών και θα πωλείται στις αγορές της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Αφρικής, της Ασίας και της Αυστραλίας. Η εταιρία θα συνεργαστεί με την Magna Steyr για την ανάπτυξη του Grenadier, προκειμένου να καλύψουν 1,8 εκατ. χιλιόμετρα δοκιμών εξέλιξης.

Τέλος, το φιλόδοξο σχέδιο του Ineos αναφέρει ότι οι πωλήσεις του Grenadier θα κυμαίνεται μεταξύ 25.000 και 30.000 μονάδων ετησίως, όταν ξεκινήσει η διάθεση του το 2021.