Μπορεί χθες η Ferrariνα πήρε με τον Charles Leclerc την δεύτερη θέση στο GP της Αυστρίας, αλλά ο Mattia Binotto ξέρει πολύ καλά πως το συγκεκριμένο βάθρο ήταν απρόσμενο, μιας και όπως φάνηκε από τις κατατακτήριες του Σαββάτου, το φετινό μονοθέσιο της Ferrari είναι πολύ αργότερο στις ευθείες σε σχέση τόσο με το περσινό μονοθέσιο, όσο και με τους αντιπάλους της.

Μετά το τέλος του GP ο Binotto δήλωσε πως η Ferrari θα φέρει στο GP της Ουγγαρίας μερικές αεροδυναμικές αναβαθμίσεις, αλλά το μειονέκτημα της ταχύτητας στις ευθείες “πολύ δύσκολα θα διορθωθεί αυτή τη σεζόν”.

Στην Αυστρία, τα δύο μονοθέσια της Ferrari έχαναν 0,7 δευτερόλεπτα στον γύρο μόνο από τις ευθείες, ενώ αντίστοιχη πτώση έχουν και οι υπόλοιπες δύο ομάδες που φορούν τον κινητήρα της Ferrari. Η συμφωνία της FIA με την Ferrari φαίνεται πως οδήγησε στην πτώση της ισχύος του κινητήρα της ιταλικής εταιρίας.

Πρέπει να βελτιώσουμε το μονοθέσιο μας καθώς υπάρχουν αρκετές ασυμφωνίες με το σχεδιασμό και τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, ειδικά στο αεροδυναμικό κομμάτι. Στο 3o GP της χρονιάς, σε αυτό της Ουγγαρίας θα παρουσιάσουμε το νέο αεροδυναμικό πακέτο, το οποίο δεν θα είναι η τελική μας λύση,

είπε ο Binotto, λέγοντας πως η Ferrari δεν μπορεί να αναβαθμίσει τον κινητήρα της, αφού η ανάπτυξη των κινητήρων έχει παγώσει για φέτος.

Η ταχύτητα στις ευθείες δεν είναι κάτι που θα καταφέρουμε να το αντιμετωπίσουμε πολύ σύντομα. Είναι απογοήτευση να βλέπουμε τόσο μικρή ταχύτητα στις ευθείες, αλλά θα αναλύσουμε όλα τα δεδομένα και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον.