Η Daimler, η μητρική εταιρία της Mercedes-Benz, ανακοίνωσε σήμερα πως θα ανακοινώσει ζημιές προ τόκων και φόρων σε προσαρμοσμένη βάση για το δεύτερο τρίμηνο του έτους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ παράλληλα τα έσοδα της για το ίδιο διάστημα υποχωρήσουν σημαντικά, όπως είχε προειδοποιήσει ήδη από το πρώτο τρίμηνο.
Λόγω αυτών, θα εντείνει τις περικοπές, όπως δήλωσε ο CEO της Ola Kallenius στους μετόχους της γερμανικής εταιρίας. Οι πωλήσεις της Mercedes-Benz υποχώρησαν κατά 17,6% το πρώτο εξάμηνο (935.089), αυτές της Smart παρουσίασαν πτώση 83,3% (10.101), ενώ οι πωλήσεις των επαγγελματικών υποχώρησαν κατά 25,6% (125.946).
Παρά την ανάκαμψη που παρουσιάζεται στην αγορά της Κίνας, οι επιχειρηματικές απώλειες που συσσωρεύτηκαν τους τελευταίους μήνες δεν θα αποκατασταθούν μέχρι το τέλος του έτους, απαιτώντας περισσότερες περικοπές κόστους.
Οι προηγούμενοι στόχοι μας για την αποτελεσματικότητα κάλυψαν τον επερχόμενο μετασχηματισμό, αλλά όχι τη παγκόσμια ύφεση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού,
δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ola Kallenius στους μετόχους, προσθέτοντας πως η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με εκπροσώπους των εργαζομένων της για περαιτέρω περικοπές.
Η Daimler δηλώνει πως η ανάκαμψη στα επίπεδα προ κορωνοϊού θα απαιτήσει πολύ χρόνο, με τις πωλήσεις, τα έσοδα και τα κέρδη της για το 2020 να είναι χαμηλότερα φέτος σε σχέση με το 2019.