Ο Elon Musk κοντά στο να πάρει μετοχές αξίας 1,8 δισ. δολαρίων από την Tesla

Σχετικά άρθρα

Με την μετοχή της Tesla να σπάει καθημερινά το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και να κλείνει χθες στα 1.544,65 δολάρια, σημειώνοντας λίγο νωρίτερα νέο ιστορικό ρεκόρ με 1.548,92 δολάρια, πλησιάζει η στιγμή που Elon Musk θα αποκτήσει το δεύτερο μέρος από το πακέτο των αποδοχών του, αφού κατάφερε να πιάσει και τον δεύτερο από τους 12 στόχους.

Η Tesla που έδωσε στα τέλη Μαΐου στον Musk μετοχές της αξίας 775 εκατ. δολαρίων, θα του δώσει τις επόμενες ημέρες μετοχές της αξίας 1,8 δισ. δολαρίων, αφού η κεφαλαιοποίηση της είναι μεγαλύτερη από τα 150 δισ. δολάρια για περισσότερους από έξι μήνες.

Με την Tesla να αναμένεται να ανακοινώνει για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδοφορία, ανοίγει ο δρόμος για να προστεθεί στον δείκτη S&P 500 που περιλαμβάνει τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ή στο Nasdaq.

Το γενναιόδωρο πακέτο αποδοχών του Musk αναφέρει ότι μελλοντικά ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας θα λάβει 10 επιπλέον δόσεις, αποκτώντας συνολικά 20,3 εκατ. μετοχές της Tesla. Το σύνολο του πακέτου αποδοχών του θα το πάρει μόνο όταν η κεφαλαιοποίηση της Tesla φτάσει τα 650 δισ. δολάρια, με τα ετήσια έσοδα της εταιρείας να πρέπει να φτάνουν τα 175 δισ. δολάρια και τα προσαρμοσμένα κέρδη τα 14 δισ. δολάρια.

ΠηγήReuters.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...