Με την μετοχή της Tesla να σπάει καθημερινά το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και να κλείνει χθες στα 1.544,65 δολάρια, σημειώνοντας λίγο νωρίτερα νέο ιστορικό ρεκόρ με 1.548,92 δολάρια, πλησιάζει η στιγμή που Elon Musk θα αποκτήσει το δεύτερο μέρος από το πακέτο των αποδοχών του, αφού κατάφερε να πιάσει και τον δεύτερο από τους 12 στόχους.

Η Tesla που έδωσε στα τέλη Μαΐου στον Musk μετοχές της αξίας 775 εκατ. δολαρίων, θα του δώσει τις επόμενες ημέρες μετοχές της αξίας 1,8 δισ. δολαρίων, αφού η κεφαλαιοποίηση της είναι μεγαλύτερη από τα 150 δισ. δολάρια για περισσότερους από έξι μήνες.

Με την Tesla να αναμένεται να ανακοινώνει για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδοφορία, ανοίγει ο δρόμος για να προστεθεί στον δείκτη S&P 500 που περιλαμβάνει τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ή στο Nasdaq.

Το γενναιόδωρο πακέτο αποδοχών του Musk αναφέρει ότι μελλοντικά ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας θα λάβει 10 επιπλέον δόσεις, αποκτώντας συνολικά 20,3 εκατ. μετοχές της Tesla. Το σύνολο του πακέτου αποδοχών του θα το πάρει μόνο όταν η κεφαλαιοποίηση της Tesla φτάσει τα 650 δισ. δολάρια, με τα ετήσια έσοδα της εταιρείας να πρέπει να φτάνουν τα 175 δισ. δολάρια και τα προσαρμοσμένα κέρδη τα 14 δισ. δολάρια.