Την ανάκληση 180 S80, S60, V70, XC70, S60CC, V60, XC60, V60 Cross Country, V40 και V40 Cross Country, μοντέλα 2014-2017 ανακοίνωσε η Volvo στην Ελλάδα. Πρόκειται για αυτοκίνητα που φορούν τον 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο diesel κινητήρα, στον οποίο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, ενδέχεται να παγιδευτεί αέρας
στο κύκλωμα ψύξης του κινητήρα.

Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε εξαρτήματα του κινητήρα λόγω της ανεπαρκούς ψύξης τους και στη χειρότερη περίπτωση, υπάρχει πιθανότητα να παρουσιαστεί μια τοπική πυρκαγιά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Στους ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα γίνει, αρχικά, ενημέρωση για παρακολούθηση της λειτουργίας του κινητήρα. Θα ακολουθήσει περαιτέρω επικοινωνία σχετικά με την τελική επισκευή – τοποθέτηση επιπλέον σωλήνα ώστε να απομακρυνθεί ο εγκλωβισμένος αέρας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, μόλις τα ανταλλακτικά είναι διαθέσιμα.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας στο τηλέφωνο 210-5794900.