Τον Αύγουστο του 2018 η Bugatti παρουσίασε στο Pebble Beach την Divo, η οποία -τότε- ήταν η δεύτερη έκδοση της Chiron που μας έδειξε η εταιρία, μετά την Chiron Sport. Έπρεπε να περάσουν σχεδόν δύο χρόνια εντατικών δοκιμών σε πίστες (μεταξύ αυτών και στο Nurburgring) και στον δρόμο για να ολοκληρωθεί η εξέλιξη του hypercar και να ανακοινώσει η γαλλική εταιρία πριν λίγες ημέρες ότι πλέον είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή του μοντέλου και να παραδώσει τους εκλεκτούς πελάτες της την μοναδική τους Divo.

Πριν, όμως, η Divo μπει στα γκαράζ των τυχερών συλλεκτών, ακολουθείται πιστά ένα “τελετουργικό” που διασφαλίζει την ποιότητα του αυτοκινήτου. Πιο συγκεκριμένα, πριν την έξοδο για πρώτη φορά από το εργοστάσιο, οι μηχανικοί της Bugatti καλύπτουν το σώμα της Divo με προστατευτική μεμβράνη οκτώ τετραγωνικών μέτρων, ενώ ταυτόχρονα τοποθετούν ένα προστατευτικό πάτωμα σχεδιασμένο για δοκιμαστικούς σκοπούς. Τέλος, τοποθετούν ένα σετ δοκιμαστικών τροχών, και έπειτα ξεκινά ο έλεγχος όλων των ηλεκτρονικών λειτουργιών και γίνεται η ρύθμιση του πλαισίου.

Μετά από αυτό το βήμα, το αυτοκίνητο περνά στα χέρια του Steve Jenny να το βγάλει για πρώτη φορά στον δρόμο. Ο έμπειρος μηχανικός διασφάλισης ποιότητας είναι υπεύθυνος για την έγκριση της δυναμικής συμπεριφοράς των υπερκατασκευών της Bugatti από το 2005, και μέχρι σήμερα έχει ελέγξει το 95% των οχημάτων που έχουν κατασκευαστεί από τότε. Συνολικά, έχει οδηγήσει πάνω από 340.000 χλμ. πίσω από το τιμόνι των Veyron, Chiron και Divo.

Ο Jenny έχει μια μακρά λίστα πραγμάτων που πρέπει να ελέγξει και όλα ξεκινούν με την έγκριση τύπου που απαιτείται για την χώρα στην οποία θα αποσταλεί το αυτοκίνητο Έπειτα, δοκιμάζει επίσης όλες τις ηλεκτρικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του κλιματιστικού, του ηχοσυστήματος, του συστήματος πλοήγησης, της οθόνης ελέγχου και των ηλεκτρικών παραθύρων και στη συνέχεια εξέρχεται από την πύλη του εργοστασίου.

Στη συνέχεια θα διανύσει περίπου 300 χιλιόμετρα στους δρόμους της Αλσατίας και των βουνών Vosges, πριν πραγματοποιήσει δοκιμές τελικής ταχύτητας και φρεναρίσματος σε έναν κλειστό διάδρομο στο αεροδρόμιο της Colmar. Έπειτα, οδηγεί το αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο για να κρυώσει τον κινητήρα και κατά τη διάρκεια των δοκιμών, καταγράφει αντιδράσεις, θορύβους και εντυπώσεις χρησιμοποιώντας μια ειδική συσκευή, αναλύοντας τα σχόλια με τους συναδέλφους του την επόμενη μέρα.

Μόνο τότε η Divo είναι έτοιμη για αποστολή, αφού πρώτα αλλαχτούν οι βαλβολίνες του κιβωτίου ταχυτήτων, οι τροχοί και το προστατευτικό πάτωμα, με την τελική τεχνική έγκριση να έρχεται μετά από μια ακόμη δοκιμαστική διαδρομή μιας ώρας και πάνω από 50 χλμ. Οι τεχνικοί στη συνέχεια αφαιρούν την προστατευτική μεμβράνη του αμαξώματος, επιτρέποντας στους υπεύθυνους για την βαφή του αμαξώματος να ελέγξουν για τυχόν ατέλειες, μέσα από μια 6ωρη επιθεώρηση. Αν περάσει και αυτό το στάδιο, τότε το αυτοκίνητο είναι έτοιμο να αποχωρίσει από το εργοστάσιο.