Το Όστιν του Τέξας επέλεξε τελικά η Tesla προκειμένου να κατασκευάσει εκεί το τέταρτο της εργοστάσιο της ΗΠΑ. Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο Elon Musk, με το νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης να παράγει το πολυαναμενόμενο Cybertruck, το Tesla Semi και μέρος της παραγωγής του Model Y και του Model 3, με την Tesla να έχει ένα ακόμη εργοστάσιο που κατασκευάζει τα ηλιακά της πάνελ/κεραμίδια.

Η Tesla, η οποία σήμερα απασχολεί 10.000 άτομα στο εργοστάσιό της στο Fremont της Καλιφόρνια και επιπλέον 6.500 άτομα στο Gigafactory της Νεβάδα, δήλωσε πως το εργοστάσιο θα δημιουργήσει τουλάχιστον 5.000 θέσεις εργασίας, και ότι ο μέσος ετήσιος μισθός θα είναι περίπου 47.147 δολάρια. O Elon Musk είπε πως το νέο εργοστάσιο “θα είναι βασικά ένας οικολογικός παράδεισος”, με τις εργασίες για τη κατασκευή του να βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Οι αρχές της πολιτείας πρόσφεραν μια σειρά από φοροαπαλλαγές, με την Tesla να έχει έκπτωση 80% στους φόρους ιδιοκτησίας της γης για 10 χρόνια, μια έκπτωση αξίας 14,7 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ για τα επόμενα 10 χρόνια η έκπτωση να ανέλθει σε 65%.

Οι φοροαπαλλαγές δεν ήταν τα μόνα κίνητρα που πρόσφεραν οι αρχές της πολιτείας του Τέξας, καθώς η περιοχή Del Valle, ενέκρινε ένα πακέτο κινήτρων ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων για την Tesla.

Όπως συμπλήρωσε ο Musk, το νέο εργοστάσιο θα είναι ανοιχτό για το κοινό, συμπληρώνοντας πως θα υπάρχουν μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας. Το εργοστάσιο που θα απέχει περίπου 13 λεπτά από το κέντρο του Όστιν, θα κοστίσει 1,1 δισ. δολάρια και θα καταλαμβάνει έκταση μεταξύ 370 – 460 στρεμμάτων.