Η Lucid Motors θα παρουσιάσει το Air παραγωγής στις 9 του Σεπτέμβρη και σήμερα η εταιρία μας αναλύει το προηγμένο σύστημα ασφαλείας και υποστήριξης οδηγού που θα διαθέτει το αυτοκίνητο. Αυτό ονομάζεται DreamDrive και αποτελείται από 31 αισθητήρες, κάμερες, αισθητήρες υπερήχων και ένα μεγάλης εμβέλειας, υψηλής ανάλυσης LiDAR που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου.

1

Το DreamDrive, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τις Bosch, Continental και Here, διαθέτει επίσης σύστημα παρακολούθησης του οδηγού, ενώ μέσω over-the-air αναβαθμίσεων, θα αναβαθμίζεται συνεχώς.

Το DreamDrive θα υποστηρίζει αρχικά 19 συστήματα ασφαλείας, υποβοήθησης οδήγησης και παρκαρίσματος. Ανάμεσα σε αυτά συναντάμε τα Full Speed Highway Assist με Adaptive Cruise Control, Lane Centering, Traffic Drive-Off Alert, Headlight Assist, Autonomous Parking Assist, Pullout Control, Maneuver Comfort Braking, Surround View Monitoring, Cross Traffic Protection, Traffic Sign Recognition και Automatic Emergency Braking.

2

Αργότερα θα προστεθούν μέσω over-the-air αναβαθμίσεων 8 επιπλέον λειτουργίες. Το σύστημα στην αρχή θα υποστηρίζει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, ενώ αργότερα θα μπορεί να υποστηρίξει και αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3.