Οι κατασκευαστές και οι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων της Μεγάλης Βρετανίας προειδοποίησαν ότι τα σχέδια της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να σταματήσει σταδιακά τις πωλήσεις αυτοκινήτων βενζίνης και πετρελαίου, ενέχει ρίσκο να επιβαρυνθούν οικονομικά τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα από την κατοχή οχημάτων, ενώ θέτονται σε κίνδυνο και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η Αγγλία θέλει να καταργήσει σταδιακά την πώληση καινούργιων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων έως το 2035. Ωστόσο, εξετάζει αυτό να γίνει τρία χρόνια νωρίτερα, το 2032, καθώς και αν θα συμπεριληφθούν τα υβριδικά αυτοκίνητα στην απαγόρευση. Οι υπουργοί της Μεγάλης Βρετανίας ζήτησαν από τις κατασκευάστριες εταιρίες αυτοκινήτων να υποβάλουν τις αντιδράσεις τους στις προτάσεις μέχρι την Παρασκευή.

Μερικές ανησυχίες των κατασκευαστών αναφέρουν την ανάγκη για εκτεταμένα σημεία φόρτισης, ώστε να δώσουν στους καταναλωτές την αυτοπεποίθηση να στραφούν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Επιπλέον, η απαγόρευση των παραδοσιακών αυτοκινήτων θα επιβαρύνει περισσότερο τα άτομα με χαμηλά εισοδήματα όπου δεν θα έχουν διαθέσιμα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.