Η Mercedes παρουσίασε το Mercedes-AMG One πίσω το 2017 και μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να το περάσει στη παραγωγή, αφού αρχικά η παραγωγή του One ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει μέσα στο 2019, αλλά τελικά αυτή δεν θα ξεκινήσει νωρίτερα από το 2021.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τους μηχανικούς της Mercedes ήταν να καταφέρουν να κάνουν τον αγωνιστικό κινητήρα του μονοθεσίου της στη Formula 1 να είναι κατάλληλος να τοποθετηθεί σε μοντέλο παραγωγής.

Σήμερα η εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα ένα video και μερικές φωτογραφίες με το αυτοκίνητο να φορά τον κινητήρα παραγωγής. Το hypercar διαθέτει ενεργή αεροδυναμική ενώ δανείζεται αρκετή τεχνολογία από το μονοθέσιο της Formula 1, όπως το υβριδικό σύνολο κίνησης που αποτελείται από τον 1.600αρη turbo κινητήρα και το σύστημα ERS.

1

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της Mercedes ήταν να σταθεροποιήσει το ρελαντί του κινητήρα στις 1.200 σ.α.λ., καθώς ο κινητήρας στα μονοθέσια της γερμανικής ομάδας έχουν ρελαντί στις 5.000 σ.α.λ.

2

Το να έχει το hypercar σταθερό ρελαντί στις 1.200 σ.α.λ. είναι κρίσιμο για το AMG One, καθώς πρέπει να περάσει τις δοκιμές εκπομπών ρύπων για να μπορέσει να κυκλοφορήσει νόμιμα στους δρόμους. Αν είναι ασταθές, οι εκπομπές θα είναι ασταθείς και έτσι δεν μπορεί να πληροί τα πρότυπα του WLTP.

3Διάβασε ακόμα

Έκθεση Φρανκφούρτης 2017: Mercedes-AMG Project One

Η εταιρία αναφέρει ότι ο περιοριστής των στροφών του κινητήρα έχει “πέσει” στις 11.000 σ.α.λ., από τις 14.000 σ.α.λ. που έχει το μονοθέσιο της F1, με την συνολική απόδοση του 1,6-λίτρων V6 κινητήρα να αναμένεται να είναι πάνω από 1.000 άλογα, μαζί με τους ηλεκτροκινητήρες.

4

Όσον αφορά τις επιδόσεις, το Mercedes-AMG One θα επιταχύνει για το 0-200 χλμ/ώρα σε λιγότερο από έξι δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 350 χλμ/ώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κινητήρας θα θέλει ανακατασκευή στις 50.000 χλμ.

5

Η Mercedes έχει δηλώσει πως δεν θα κυνηγήσει το ρεκόρ τελικής ταχύτητας και το ρεκόρ στο Nurburgring με το One.