Η Honda συμφώνησε να πληρώσει 85 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει την έρευνα που κάνουν 46 πολιτείες των Η.Π.Α., σχετικά με τη χρήση των ελαττωματικών αερόσακων της Takata στα οχήματά της.

Οι έρευνες των κρατικών αρχών της Αμερικής συνδέονται μετά τις συνεχιζόμενες ανακλήσεις εκατομμυρίων οχημάτων εξοπλισμένων με ελαττωματικούς αερόσακους της ιαπωνικής εταιρίας Takata, σε μοντέλα της Honda, καθώς και σε άλλες εταιρίες τα τελευταία 20 χρόνια.

Μέχρι σήμερα, έχουν ανακληθεί περισσότερα από 40 εκατομμύρια οχήματα που κυκλοφορούν στις Η.Π.Α., τα οποία είναι εξοπλισμένα με 60 εκατομμύρια ελαττωματικούς αερόσακους της Takata. Ωστόσο παγκοσμίως, τα ανακληθέντα αυτοκίνητα που σχετίζονται με τους αερόσακους της Takata φτάνουν περίπου τα 100 εκατομμύρια, μεταξύ 19 μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Σύμφωνα με την NHTSA, τουλάχιστον 24 θάνατοι σε όλο τον κόσμο και σχεδόν 300 τραυματισμοί έχουν συνδεθεί με ελαττωματικούς αερόσακους Takata, με τους αερόσακους να ενεργοποιούνται πριν την σύγκρουση, λόγω της λανθασμένης κατασκευής τους.

Στον διακανονισμό που ανακοινώθηκε, η Honda Αμερικής συμφώνησε να αναβαθμίσει τις διαδικασίες ασφάλειας των προϊόντων της που σχετίζονται με τους μετωπικούς αερόσακους, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του κινδύνου ξαφνικής ενεργοποίησης των αερόσακων τους.

Τον Ιανουάριο, η Honda μαζί με την Toyota ανακοίνωσαν νέα ανάκληση 6,1 εκατ. αυτοκινήτων τους λόγω προβλημάτων στους αερόσακους, που κυκλοφορούν στη Βόρεια Αμερική.