Πριν λίγες ημέρες, στους δρόμους της Αγγλίας πιάστηκε να κινείται ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο μοντέλο σε μορφή Shooting Brake της Rolls Royce, χωρίς να γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Αρχικά κυκλοφόρησε η φήμη ότι πρόκειται για ένα ακόμη one-off μοντέλο που ετοιμάζει η βρετανική εταιρία, για κάποιον εκλεκτό της πελάτη, αλλά τελικά αυτό είναι προϊόν της Carat Duchatelet, ενός μικρού coachbuilder από το Βέλγιο.

Το πλήρες όνομα του είναι Carat Duchatelet Silver Spectre Shooting Brake, και -όπως καταλαβαίνεις- είναι ένα κατά παραγγελία shooting brake, το οποίο βασίζεται στην Rolls-Royce Wraith. Για την εμφάνιση του αυτοκινήτου επιμελήθηκε ο Niels van Roij Design, και για την κατασκευή του χρειάζεται να “καταστρέψεις” το πίσω μέρος μιας Wraith.

Από την δεύτερη κολώνα και προς τα πίσω τα πάντα είναι καινούρια και αισθητικά αντλεί έμπνευση από τα κλασικά shooting brakes μοντέλα περασμένων δεκαετιών.

Η Silver Spectre Shooting Brake γεννήθηκε ως ένα one-off μοντέλο, αλλά η Carat Duchatelet θεωρεί ότι υπάρχει το αγοραστικό κοινό για μία περιορισμένη παραγωγή, επτά αυτοκινήτων.