Στη πίστα του Nurburgring έχει πάει η Ford ένα Mustang Mach 1, με το μοντέλο να αντικαθιστά την Mustang Bullitt. Η νέα Mustang Mach 1 βασίζεται στη Mustang GT, με την εταιρία να αναφέρει πως τιμά την κληρονομιά της, καθώς διαθέτει εντυπωσιακή εμφάνιση και εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά.

Κάτω από το καπό υπάρχει 5,0-λίτρος V8 κινητήρας, απόδοσης 480 ίππων στις 7.000 σ.α.λ. και 570 Nm ροπή στις 4.600 σ.α.λ. Ο κινητήρας της Mach 1 φέρει στοιχεία από την Shelby GT350, όπως η πολλαπλή εισαγωγής, ο αντάπτορας του φίλτρου λαδιού και το ψυγείο λαδιού κινητήρα, αυξάνοντας την ικανότητα ψύξης του λαδιού του κινητήρα κατά 50%.

Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 6-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων της Tremec, το οποίο διαθέτει λειτουργία rev-matching. Αυτό φέρει το σύστημα ψύξης λαδιού της GT350, το συμπλέκτη διπλού δίσκου της Mustang GT και ένα κοντό λεβιέ ταχυτήτων. Εκτός αυτού, προαιρετικά υπάρχει το 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο SelectShift, με αναβαθμισμένο μετατροπέα ροπής και νέα κλιμάκωση ώστε να γίνεται άριστη χρήση της ροπής του κινητήρα.

Σχεδιαστικά η Mustang Mach 1 ξεχωρίζει από το μαύρο, με εισαγωγές αέρα καπό, τις μαύρες λωρίδες, την μαύρη αεροτομή και τις κόκκινες εξαπίστονες δαγκάνες της Brembo, με τη Ford να αναφέρει ότι είναι η πιο ικανή 5,0-λιτρη Mustang που έχει υπάρξει ποτέ.

Στο εσωτερικό υπάρχει μισό roll-cage και ειδικά διακοσμητικά, ενώ πατά σε νέες ζάντες 19 ιντσών, που “ντύνονται” με τα Pilot Sport Cup 2 ελαστικά της Michelin, διαστάσεων 305/30. Επίσης υπάρχει νέο αεροδυναμικό bodykit, που περιλαμβάνει εμπρός splitter, πλαϊνές ποδιές και μεγάλη πίσω αεροτομή που συνολικά αυξάνει την κάθετη 22% σε σχέση με την Mustang GT. Τέλος, υπάρχουν νέες απολήξεις εξατμίσεων, με την Ford να αναφέρει ότι η νέα περιορισμένης παραγωγής Mustang Mach 1 θα είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο από την άνοιξη του 2021.

Στις σχετικές ειδήσεις η Μπλε Οβάλ εταιρία δηλώνει ανοικτή το να πουλά το αγωνιστικό Bronco R σε πελάτες της. Αν τελικά παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση, τότε τα πρώτα αγωνιστικά θα παραδοθούν στους πελάτες της εταιρίας από το 2021.