Πολύ φθηνά τα εισιτήρια για το Τουρκικό GP

Σχετικά άρθρα

Οι διοργανωτές του Τούρκικου Grand Prix ευελπιστούν ότι θα προσελκύσουν 100.000 θεατές για τον αγώνα στο Istanbul Park, που επιστρέφει στο καλεντάρι της Formula 1 μετά το 2011. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το τριήμερο 13-15 Νοεμβρίου και θα είναι ανοιχτός στο κοινό.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Vural Ak, πρόεδρος του promoter Intercity, με τον προαναφερθέντα αριθμό να είναι σχεδόν η μισή χωρητικότητα των κερκίδων της πίστας (220.000).

Ο Ak δήλωσε ότι είναι ανοιχτή η πιθανότητα αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη γειτονική χώρα, που θα αναγκάσει την αλλαγή σχεδίων, αλλά πιστεύει ότι τα πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή θα μπορούσαν να διασφαλίσουν κοινωνική απόσταση μεταξύ των θεατών.

Το εισιτήριο γενικής εισόδου για τον αγώνα ανακοινώθηκε στις 30 τουρκικές λίρες (€3,4) ανά ημέρα ή 90 τουρκικές λίρες (€10,2) για το τριήμερο, με την Intercity να λέει ότι ενδιαφέρονται περισσότερο να διοργανώσουν ένα επιτυχημένο Grand Prix, παρά να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Για την χαμηλή τιμή του εισιτηρίου προφανώς και ευθύνεται η συνεχιζόμενη υποτίμηση της τουρκικής λίρας.

Το εισιτήριο γενικής εισόδου είναι μη αριθμημένο και χωρίς θέση σε κερκίδα, αλλά σε ειδικά σημεία εντός της πίστας. Ως μέτρο σύγκρισης το εισιτήριο γενικής εισόδου σε άλλες πίστες όπως το Hungaroring, το Silverstone, το Μονακό και τη Monza κυμαίνονται από €100 το τριήμερο, έως και €250, ανάλογα τον αγώνα.

Η προπώληση των εισιτήριων για το Τουρκικό GP θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και οι διοργανωτές πιστεύουν ότι αυτά θα πουληθούν πολύ γρήγορα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Τουρκία έχει -μέχρι σήμερα- 270.133 κρούσματα και 6.370 θανάτους, που ευθύνονται στην Covid-19.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...