Η Tesla εξετάζει να γίνει πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία

Σχετικά άρθρα

O Elon Musk βρέθηκε στη Βερολίνο της Γερμανίας για να δει την εξέλιξη των εργασιών κατασκευής του ευρωπαϊκού Gigafactory, ενώ λίγο αργότερα συναντήθηκε με τον CEO της VW, Herbert Diess, έχοντας μια πρώτη ευκαιρία να οδηγήσει το ID.3 μέσα στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Braunschweig στο Wolfsburg, εκεί όπου βρίσκονται τα κεντρικά της Volkswagen, με τον Musk να επιθεωρεί και το ID.4.

Εκτός αυτού, όμως, το ταξίδι του Musk στη Γερμανία φαίνεται ότι ανοίγει και νέα μέτωπα, καθώς η Tesla απέκτησε πρόσφατα άδεια για να λειτουργεί και ως πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στη Δυτική Ευρώπη. Επιπλέον, η αμερικάνικη εταιρεία έχει κάνει έρευνα αγοράς σε πελάτες της στη Γερμανία σχετικά με πιθανή χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για τα αυτοκίνητά τους προερχόμενη από την Tesla.

Σύμφωνα σύμβουλους επιχειρήσεων και στελέχη της ενεργειακής βιομηχανίας, τέτοιες κινήσεις δείχνουν ότι η Tesla βάζει τα θεμέλια για την παροχή ρεύματος, έχοντας δίπλα της πιθανώς έναν ή περισσότερους συνεργάτες.

Το να εισέλθει η Tesla στην αγορά της Γερμανίας, όπου υπάρχουν καθιερωμένες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, θα αποτελέσει γενναία κίνηση, καθώς η χώρα είναι η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης και η καρδιά της αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...