Μια σπάνια Aston Martin DB5 του 1963 έχει βγει για δημοπρασία, αλλά αντί αυτή να γίνεται μέσω ενός οίκου δημοπρασιών, όπως η Gooding & Company ή η RM Sotheby’s, όπως θα περίμενε κανείς, αντίθετα είναι διαθέσιμο μέσω του Bring A Trailer.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για την Aston Martin DB5, η οποία λατρεύτηκε μέσω του James Bond και αποτελεί ένα από τα πιο θρυλικά μοντέλα της βρετανικής εταιρίας.

Η συγκεκριμένη έχει αριθμό πλαισίου 1348/R, και είναι ένα από τα πρώτα 50 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια της διετούς παραγωγής του. Το αυτοκίνητο πουλήθηκε για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 1963 από την Plough Motors της πόλης Stroud, στο Gloucestershire της Αγγλίας, με τον πρώτο ιδιοκτήτη να το κρατά στην κατοχή του μέχρι το 1967.

Ο δεύτερος ιδιοκτήτης είχε το αυτοκίνητο για τα επόμενα 10 χρόνια και το χρησιμοποιούσε καθημερινά. Από το 1977 έως και το 2008 πέρασε από τα χέρια πολλών συλλεκτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς εισαχθεί πριν 12 χρόνια στον Καναδά. Τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί εκτενή συντήρηση και πριν τέσσερα χρόνια ξαναβάφτηκε στο χρώμα Silver Mink.

Μηχανικά, κάτω από το πανέμορφο αμάξωμα κρύβεται ένας 4,0-λίτρων αλουμινένιος εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας, απόδοσης 282 ίππων. Σύμφωνα με την αγγελία, αυτός ανακατασκευάστηκε το 1979, ενώ η κυλινδροκεφαλή αναβαθμίστηκε και ρυθμίστηκε για χρήση αμόλυβδης βενζίνης το 1992. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, που κινεί τους πίσω τροχούς.

Το υψηλότερο bid στην διαδικτυακή δημοπρασία τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι 520.007 δολάρια και απομένει μια ημέρα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.