Ο πρώην CEO της VW κατηγορεί για οργανωμένη εμπορική απάτη

Σχετικά άρθρα

Ο Martin Winterkorn, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του VW Group, κατηγορείται μαζί με τέσσερα πρώην στελέχη της γερμανικής εταιρίας για το Dieselgate, με την δίκη τους να έχει προγραμματιστεί για αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που είναι αντιμέτωπος ο Winterkorn και τα τέσσερα άλλα πρώην στελέχη της VW, προστέθηκε πρόσφατα και αυτή της συνωμοσίας για διάπραξη οργανωμένης εμπορικής απάτης.

Πρόκειται για οικονομικό έγκλημα, με το δικαστήριο να αναφέρει πως:

Οι κατηγορίες για οργανωμένη εμπορική απάτη αφορούν 9 εκατ. αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Οι αγοραστές τους μπορεί να έχουν χάσει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ.

Δεδομένου πως τα συγκεκριμένα οχήματα ήταν πιο ρυπογόνα από το αναμενόμενο, θα έπρεπε να πληρώνουν μεγαλύτερη φορολογία. Επομένως τα πρώην στελέχη της VW που γνώριζαν για τα παράνομα λογισμικά θα πρέπει να αντιμετωπίσουν κατηγορίες φοροδιαφυγής και ψευδούς διαφήμισης.

Ο δικηγόρος του Winterkorn δήλωσε πως ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντάς τες ως αβάσιμες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...