Θυμάσαι το περιστατικό όπου στον περιφερειακό δρόμο Χαλκίδας – Σχηματαρίου ένας οδηγός ενός Hyundai Accent κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για περίπου 13 χιλιόμετρα; Από το video που είχε κυκλοφορήσει, είχαμε δει ότι από καθαρή τύχη ο οδηγός δεν είχε τρακάρει με κάποιο όχημα που κινείτο κανονικά στην πορεία του.

Αυτό που δεν είχαμε δει ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο ηλικιωμένος οδηγός είχε καταλήξει να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Στο παραπάνω video, όμως, παίρνουμε μια ιδέα το πως έγινε. Το περιστατικό συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου στην Ουγγαρία στη διασταύρωση των αυτοκινητοδρόμων M25 και M3, όταν ο 67χρονος οδηγός ενός Nissan Navara βρισκόμενος στην λωρίδα εισόδου στον αυτοκινητόδρομο θεώρησε ότι είναι σωστό να στρίψει αριστερά, με σκοπό να κινηθεί αντίθετα με τη ροή του ρεύματος κυκλοφορίας.

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, ο οδηγός του ιαπωνικού pickup δεν ήταν το ίδιο τυχερός με τον Έλληνα οδηγό, καθώς ένα ασημί Renault Grand Scenic -με 4 παιδιά και 2 ενήλικες- δεν είχε κανένα περιθώριο να αποτρέψει τη σύγκρουση και τον εμβόλισε. Το video μας έρχεται από την εταιρία διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου, και στην εν λόγω διασταύρωση υπάρχον όλες οι απαραίτητες σημάνσεις ασφαλείας, έτσι ώστε οι οδηγοί να μην χρειάζεται να αναρωτιούνται προς ποια κατεύθυνση πρέπει να πάνε.