Οι οδηγοί της F1 λάτρεψαν το Mugello και το θέλουν για το 2021

Σχετικά άρθρα

Ο αγώνας στην πίστα του Mugello το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν μια από τις πέντε one-off προσθήκες στο φετινό πρόγραμμα της Formula 1, για την αντικατάσταση άλλων ακυρωμένων αγώνων εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, αφού είχε προηγηθεί ειδική, έκτακτη σύμβαση με τον ιδιοκτήτη της πίστας, τη Ferrari και υποστηρίχθηκε από την περιφέρεια της Τοσκάνης.

Προς το παρόν, η F1 σχεδιάζει να παρουσιάσει το καλεντάρι του 2021 παρόμοιο με αυτό που είχε αρχικά προγραμματιστεί για το 2020. Ωστόσο, με τις συνεχιζόμενες και απρόβλεπτες επιπτώσεις από τη νόσο Covid-19 να είναι αναπόφευκτες, το Mugello έχει την ευκαιρία να φιλοξενήσει έναν δεύτερο αγώνα την επόμενη σεζόν, με τον νικητή του αγώνα, Lewis Hamilton, να δηλώνει:

Προσωπικά την λατρεύω τη συγκεκριμένη πίστα. Δεν ξέρω πώς ήταν σαν αγώνας, αλλά ήταν μια από τις πιο δύσκολες πίστες για οδήγηση, νομίζω ότι είναι λόγω της μεσαίας και υψηλής ταχύτητα της. Αλλά είναι μια φανταστική πίστα και δεν νομίζω ότι ήταν πολύ επικίνδυνα. Νομίζω ότι είναι old-school, με εξόδους διαφυγής και χαλίκι, οπότε ελπίζω να μην το αλλάξουν αυτό και θα ήθελα πολύ να έρθω ξανά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Charles Leclerc, όπου τόνισε ότι οι απροσδόκητα πολλές προσπεράσεις συνέβαλλαν σε έναν ωραίο αγώνα, λέγοντας:

Μου άρεσε πραγματικά αυτό το σαββατοκύριακο και η πίστα συνολικά, οπότε ναι θα ήθελα να μπει κανονικά στο ημερολόγιο. Ήταν επίσης ένας ειδικός αγώνας, επειδή υπήρχαν πολλές κόκκινες σημαίες, αλλά για να είμαι ειλικρινής, πριν από τον αγώνα, ήμουν λίγο δύσπιστος για το πόσο θα μπορούσαμε να προσπεράσουμε σε αυτή την πίστα, αλλά μετά τον αγώνα είδαμε έγιναν πολλές προσπεράσεις. Η πίστα είναι φοβερή. Έτσι ναι, θα ήθελα πολύ να επιστρέψω.

Ο Daniel Ricciardo συμφώνησε ότι υπήρχαν πολύ περισσότερες προσπεράσεις από ό,τι αναμενόταν, και ελπίζει ότι η Ιταλία να μπορεί να δικαιολογήσει να έχει μόνιμα δύο αγώνες στο καλεντάρι, όπως συνέβαινε μέχρι το 2006, όταν η Imola φιλοξενούσε τον GP του Σαν Μαρίνο. Ο Αυστραλός είπε χαρακτηριστικά:

Νομίζω ότι όλοι φοβόμασταν ότι θα λατρέψουμε την πίστα στις κατατακτήριες, αλλά θα την μισούσαμε στον αγώνα, με το να μην μπορούμε να ακολουθήσουμε το προπορευόμενο μονοθέσιο. Αλλά σίγουρα η πίστα παρείχε έναν πολύ καλύτερο αγώνα από ό,τι αναμενόταν. Ήταν ένας από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες της χρονιάς, ούτε καν κοντά στο να τον χαρακτηρίσεις βαρετό. Νομίζω ότι πολλοί οδηγοί θα ήθελαν να επιστρέψουν. Προφανώς, έχουμε τη Monza ως αγώνα στην Ιταλία, την οποία όλοι αγαπάμε επίσης. Επομένως, δεν θέλω να μπει το Mugello εις βάρος της Monza. Αλλά αν θα μπορούσαμε να έχουμε και τους δύο αγώνες, τότε θα ήταν ωραίο.

Τέλος, ο Sebastian Vettel τόνισε ότι η πίστα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα περιστατικά που συνέβησαν στον αγώνα, που έφεραν τις κόκκινες σημαίες, λέγοντας:

Νομίζω ότι είναι μια υπέροχη πίστα, οπότε θα ήταν ωραίο να έρθουμε ξανά στο μέλλον. Ως οδηγός, απολαμβάνεις τα πάνω και κάτω και τις γρήγορες στροφές. Αλλά δεν νομίζω ότι ο φετινός αγώνας με τρεις εκκινήσεις και κόκκινες σημαίες, είναι συνέπεια της πίστας. Νομίζω ότι θα θέλαμε όλοι να παραλείψουμε την πρώτη κόκκινη σημαία, γιατί ήταν πολύ σοκαριστικό αυτό που συνέβη. Νομίζω ότι παρά τους φόβους όλων, το να προσπεράσεις ήταν πραγματικά δυνατό εδώ.

Ποια είναι η δικιά σου γνώμη; Θα ήθελες να ξαναδούμε την πίστα του Mugello στο πρόγραμμα αγώνων του 2021;

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr