Το τελευταίο Honda NSX Zanardi Edition πουλήθηκε για 277.000 δολάρια!

Σχετικά άρθρα

Πριν λίγες ώρες έληξε η διαδικτυακή δημοπρασία του Bring A Trailer για το τελευταίο Honda NSX Zanardi Edition που βγήκε στην παραγωγή, με το υψηλότερο bid να έφτασε το εξωφρενικό νούμερο των 277.000 δολαρίων!

Το αυτοκίνητο ανήκε στον πρωταθλητή του πρωταθλήματος AMA Superbike, Miguel Duhamel, ο οποίος ήταν ο μοναδικός ιδιοκτήτης του και από το 1998 είχε διανύσει με αυτό μόλις 19.300 χλμ. Το εν λόγω αυτοκίνητο είναι το 51ο και τελευταίο από την περιορισμένη παραγωγή της έκδοσης, με το #1 να το έχει στην κατοχή του ο Ιταλός οδηγός.

Όλα είναι βαμμένα σε κόκκινο (New Formula Red) χρώμα, που αντανακλά το ίδιο που είχε το αγωνιστικό του μονοθέσιο, με την ειδική έκδοση να κυκλοφορεί αποκλειστικά στην αγορά των Η.Π.Α. Το NSX Zanardi Edition είναι σχεδόν ίδιο με το NSX Type S, που κυκλοφόρησε αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας, με τις μόνες ορατές διαφορές να είναι η θέση οδήγησης (αριστερά το τιμόνι στο Zanardi Edition, δεξιά το Type S), οι δερμάτινες και σουέτ επενδύσεις στα καθίσματα με κόκκινες ραφές.

Το τιμόνι της Acura διαθέτει αερόσακο, ενώ επίσης υπάρχει μια πλακέτα από βουρτσισμένο αλουμίνιο, η οποία βρίσκεται πίσω από τα καθίσματα και έχει χαραγμένο το λογότυπο της Acura, έχει την υπογραφή του Zanardi και τον αύξοντα αριθμό του αυτοκινήτου.

Το βάρος του αυτοκινήτου είναι μειωμένο κατά 67,5 κιλά, χάρη στην τοποθέτηση κλειστής/σταθερής οροφής, ελαφρύτερης πίσω αεροτομής, λεπτότερου πίσω τζαμιού, ζάντες ελαφριού κράματος της BBS, ελαφρύτερης και μικρότερης μπαταρίας και μηχανικού συστήματος διεύθυνσης, αντί για ηλεκτρικά υποβοηθούμενου.

Μηχανικά, κάτω από το πίσω κάλυμμα φορά τον V6 3,2-λίτρων κινητήρα απόδοσης 294 ίππων με 304 Nm ροπής. Αυτός συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, στέλνοντας την κίνηση στον πίσω άξονα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Honda κατοχύρωσε το όνομα Prelude

Λάδι στη φωτιά "έριξε" η Honda , ενισχύοντας τις φήμες πως θα επαναφέρει στην αγορά το Prelude. Η ιαπωνική εταιρία προχώρησε στη κατοχύρωση του...