GP Τουρκίας: Πουλήθηκαν 40.000 εισιτήρια σε μόλις έξι ώρες

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του μήνα, οι διοργανωτές του Τούρκικου Grand Prix ανακοίνωσαν τις τιμές των εισιτηρίων για τον αγώνα που θα διεξαχθεί το τριήμερο 13-15 Νοεμβρίου. Αυτός θα είναι ο τέταρτος αγώνας της σεζόν που θα είναι ανοιχτός στο κοινό, μετά το Mugello, το Sochi και το Portimao, με τους διοργανωτές του αγώνα στο Istanbul Park να έχουν ως στόχο να προσελκύσουν 100.000 θεατές.

Σήμερα, έγινε γνωστό ότι την πρώτη ώρα από την στιγμή που έγιναν διαθέσιμα τα εισιτήρια του αγώνα στην γειτονική χώρα, πουλήθηκαν 10.000 “μαγικά” χαρτάκια, ενώ τις επόμενες πέντε ώρες επιπλέον 30.000.

Ο πρόεδρος του promoter του αγώνα, Vural Ak, ανακοίνωσε ότι θα καταφέρουν να φτάσουν το στόχο των 100.000 εισιτηρίων, αριθμός που αντιστοιχεί σχεδόν στη μισή χωρητικότητα των κερκίδων της πίστας (220.000). Σε συνέντευξη του, ο Ak είπε:

Υπό κανονικές συνθήκες, σκοπεύαμε να γεμίσουμε πλήρως τις κερκίδες της πίστας, 220.000 θέσεις, αλλά δεν είναι δυνατόν με τη νόσο Covid-19. Πριν από εμάς, αυτός ο οργανισμός ήταν χωρίς ιδιοκτήτη. Είμαστε παθιασμένοι και ενθουσιώδεις για αυτό το άθλημα και μπορούμε να το οργανώσουμε με επιτυχία. Αλλά, όπως γνωρίζετε, υπάρχει η Covid-19. Γι ‘αυτό ελπίζουμε να φέρουμε περίπου 100.000 άτομα.

Ο αγώνας επιστρέφει στο καλεντάρι της Formula 1 για πρώτη φορά μετά το 2011, με το εισιτήριο της γενικής εισόδου για τον αγώνα να είναι μόλις 30 τουρκικές λίρες (€3,4) ανά ημέρα ή 90 τουρκικές λίρες (€10,2) για το τριήμερο. Ο promoter Intercity έχει κάνει γνωστό ότι ενδιαφέρεται περισσότερο να διοργανώσουν ένα επιτυχημένο Grand Prix, παρά να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του. Για την χαμηλή τιμή του εισιτηρίου προφανώς και ευθύνεται η συνεχιζόμενη υποτίμηση της τουρκικής λίρας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Τουρκία έχει -μέχρι σήμερα- 298.039 κρούσματα και 7.315 θανάτους, που ευθύνονται στην Covid-19.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...