Ο Michael Jordan μαζί με τον Denny Hamlin δημιούργησαν την δική τους ομάδα για το NASCAR, η οποία θα έχει οδηγό τον Bubba Wallace. Στην ανακοίνωσή του ο Jordan τόνισε μεταξύ άλλων:

Ιστορικά, το NASCAR πάσχιζε με την ποικιλία και ελάχιστοι μαύροι ιδιοκτήτες έχουν υπάρξει. Το timing φαίνεται να είναι τέλειο, καθώς το NASCAR εξελίσσεται και αγκαλιάζει όλο περισσότερο την κοινωνική αλλαγή. Βλέπω μια ευκαιρία για να εκπαιδευτεί ένα νέο κοινό και να υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες για τους μαύρους ανθρώπους στους αγώνες ταχύτητας.

Ο Hamlin έγραψε:

Πριν από 11 χρόνια, γνώρισα τον Michael Jordan και γίναμε γρήγοροι φίλοι. Λίγο αργότερα, μπήκα στο Jordan Brand ως ο πρώτος αθλητή του NASCAR. Η φιλία μας έχει μεγαλώσει με την πάροδο των ετών και τώρα είμαστε έτοιμοι να την πάμε στο επόμενο επίπεδο.

Απόψε, είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνουμε ότι ο MJ και εγώ ξεκινάμε ένα νέο NASCAR Cup Series αγωνιστικό για το 2021. Η απόφαση για τον οδηγό ήταν εύκολη – έπρεπε να είναι ο Bubba Wallace.

Ο Bubba έχει δείξει τεράστια βελτίωση από την ένταξή του στο Cup Series και πιστεύουμε ότι είναι έτοιμος να ανεβάσει την καριέρα του σε υψηλότερο επίπεδο. Αξίζει την ευκαιρία να αγωνιστεί για νίκες και η ομάδα μας θα διασφαλίσει ότι θα έχει τους πόρους για να το κάνει. Εκτός της πίστας, ο Bubba υπήρξε μια δυνατή φωνή για αλλαγή, τόσο στο άθλημα όσο και στη χώρα μας. Ο MJ και εγώ τον υποστηρίζουμε πλήρως σε αυτή την προσπάθεια και είμαστε δίπλα του.

Όσον αφορά τον Bubba Wallace, τον προηγούμενο Ιούνιο είχε πέσει θύμα ρατσισμού, όταν άγνωστοι μπούκαραν στο γκαράζ του, στην διάρκεια του πρωταθλήματος και άφησαν εκεί μια κρεμάλα. Ο Bubba Wallace είναι ο μοναδικός Αφροαμερικανός οδηγός στο υψηλό επίπεδο του NASCAR.

Το NASCAR είχε δηλώσει “εξοργισμένο” με την πράξη αυτή κι έκανε έρευνες, ενώ ο 26χρονος Wallace είχε δηλώσει τότε πως:

Είμαι απίστευτα λυπημένος για αυτήν την απεχθή ρατσιστική πράξη. Δεν θα με σπάσει. Δεν θα τα παρατήσω και δεν θα υποχωρήσω.