H Renault έτοιμη για συνεργασία με νέα ομάδα για προμήθεια power units

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Μάιο η Renault παρουσίασε το σχέδιο μετασχηματισμού για την εξοικονόμηση άνω των 2 δισ. ευρώ, που αποσκοπεί στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της εταιρίας και στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης ανάπτυξής της στο πλαίσιο της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi.

Ωστόσο, η γαλλική εταιρία επιβεβαίωσε πως θα παραμείνει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, κάτι που μόνο θετικά ήχησε στα αυτιά τόσο στους εμπλεκόμενους, όσο και τους φιλάθλους του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλήματος στον κόσμο.

Ο Luca de Meo ανέλαβε τα καθήκοντα του ως νέος διευθύνων σύμβουλος της Renault την 1η Ιουλίου και ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν η αλλαγή στη δομή της εταιρίας, ώστε να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση που έχει περιέλθει η γαλλική εταιρία. Έτσι, τα τέσσερα “Business Units” που δημιουργήθηκαν στοχεύουν στη δημιουργία ενός απλούστερου και πιο προσανατολισμένου στα αποτελέσματα οργανισμού, ενώ παράλληλα ενισχύεται η συνοχή και τα κίνητρα.

Με το μέλλον της γαλλικής εταιρίας στην F1 να είναι εξασφαλισμένο, η ομάδα θα μετονομαστεί από την επόμενη σεζόν σε Alpine F1, και σε σημερινή του συνέντευξη ο Cyril Abiteboul δήλωσε ότι η Renault αναζητά πλέον νέα ομάδα για να προμηθεύσει τα power units της.

Όπως θυμάσαι, η Renault έχασε τη μακροχρόνια συνεργασία της με τη Red Bull στο τέλος της σεζόν του 2018, ενώ τη τρέχουσα σεζόν διαθέτει μόλις την McLaren ως πελατειακή ομάδα, κάτι που θα αλλάξει από του χρόνου, καθώς από το 2021 η βρετανική ομάδα θα διαθέτει τα power units της Mercedes στο πίσω μέρος των μονοθέσιων της.

Ερωτηθείς για το αν η Renault αναζητά μια νέα ομάδα, ο Abiteboul είπε:

Η Formula 1 είναι γεμάτη εκπλήξεις. Έχουμε τώρα ένα πολύ καλό σχέδιο για το τι θέλουμε στο μέλλον. Ίσως αυτό έλειπε από την McLaren και τον Daniel Ricciardo όταν συνεργάστηκαν μαζί μας. Τώρα που η ομάδα έχει σαφή δέσμευση στη Formula 1, έχω την αίσθηση ότι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται να μιλήσουν ξανά μαζί μας. Η σταθερότητα προσελκύει πιθανούς συνεργάτες.

Είναι ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Η πιο δίκαιη κατανομή χρημάτων. Η αύξηση της αξίας της θέσης μας στην Formula 1. Το ανώτατο όριο του προϋπολογισμού. Οι σαφέστερες διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Για το σκοπό αυτό, έχουμε ένα νέο διοικητικό συμβούλιο στη Renault.

Αυτό έχει ένα σαφές σχέδιο για το πώς η Formula 1 βοηθά την επιχείρησή μας και την εικόνα της Alpine. Όλα αυτά μαζί ήταν το τέλειο σημείο εκκίνησης για τις δραστηριότητες της Formula 1. Αυτό το θετικό μήνυμα μας δίνει επίσης το κίνητρο να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε ξανά στην πρώτη γραμμή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...